FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 16/01/2022

Georgina Gabarró s’acostuma als doblets

Raquetes de neu Seleccions catalanes

És una de les grans sensacions de la temporada de Curses per Muntanya, un dels noms propis sense cap mena de dubte d’aquest darrer 2021 que es vol reivindicar també a la temporada hivernal.

Georgina Gabarró (CE Oliana) s’ha proclamat campiona estatal de Raquetes de Neu després d’imposar-se a la cursa que s’ha disputat Larra-Belagua (Navarra).

Gabarró ha guanyat una cursa d’uns 10 quilòmetres, plena de pujades i baixades i amb una paret final per tancar el circuit que s’havia dissenyat.

La d’Ódena fa menys d’una setmana que aconseguia un bronze a l’europeu celebrat a Itàlia. Aquest cap de setmana ha aconseguit un nou doblet després de  proclamar-se campiona estatal per seleccions amb l’equip català de Curses per Neu. El doblet, arriba després de l’històric aconseguit a la Copa Catalana de Curses per Muntanya i a la Copa Catalana de Curses Verticals.

Georgina Gabarró s’ha imposat a l’andalusa Bea Contreras, una de les favorites i a la veterana Núria Domínguez.

Cal destacar també la gran cursa de les tres representants de la selecció catalana que han tornat a entrar pràcticament juntes com va passar en l’estatal de Curses per Neu, celebrat ahir. Mireia Hernández (CF Viladecavalls) ha estat sisena, Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca), setena i Montse Martínez (CEM la Cameta Coixa), novena. La selecció ha tingut la baixa destacada d’una de les grans favorites, Laia Andreu (CE Callús), que amb Covid, no ha pogut viatjar a Navarra.

Marc Traserra es vesteix de bronze

I sí Georgina Gabarró ha estat el nom propi en categoria femenina, en categoria masculina, Marc Traserra (CE Sant Quirze) ha aconseguit un més que destacat tercer lloc.

L’osonenc és un dels clàssics a les competicions de Raquetes de Neu i ha demostrat que tot i la seva joventut, 24 anys, la seva veterania ha jugat a favor per aconseguir el tercer calaix del pòdium a l’estatal.  Roberto Ruiz i Diego Diaz han estat els únics a superar a Traserra i a tres catalans més, Jonatan Mora (CEA Torelló), quart, Oriol Ferré (CE Aritjol), cinquè i David Prades (CEM La Cameta Coixa), sisé en un gran paper dels esportistes catalans. Marc Toda (UEC Anoia) ha estat 14è a la general final de l’estatal.