FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/01/2022

La selecció catalana femenina campiona i tercera posició masculina a l’estatal de Curses de Neu

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La selecció catalana de Curses de Neu torna amb bon botí de la seva visita a Navarra per disputar l’estatal de Curses de Neu (Snowrunning).

El combinat femení s’ha proclamat campió de l’especialitat gràcies als resultats aconseguits per les quatre corredores que formaven l’equip català.

Tot i les molèsties que l’han fet practicament aturar-se als cinc quilòmetres de cursa, la sempre competitiva Georgina Gabarró (CE Oliana) ha conseguit sumar un sisè lloc que ha estat el que ha arrossegat a la resta de l’equip que ha entrat pràcticament junt. A Gabarró l’han acompanyat el setè lloc de Mireia Hernández (CF Viladecavalls), el vuitè de Silvia Puigarnau (AE Matxacuca) i el novè de la sempre efectiva Montse Martínez (CEM la Cameta Coixa). Aquests resultats han servit al combinat català imposar-se a les seves grans rivals, les esportistes de l’equip andalús que s’han conformat amb el segon calaix del pòdium tot i el segon lloc de Bea Contreras i el tercer de Mónica Diaz a la general.

La victòria absoluta individual ha estat per la local Naiara Irigoien que s’ha proclamat campiona i ha aconseguit estirar a la selecció navarresa fins a la quarta posició per equips.

La cursa ha tingut un recorregut total de 16 quilòmetres i 500m+. L’organització havia previst en principi un recorregut d’11 quilòmetres que s’ha vist modificat per les nevades que han caigut a Larra-Belagua els darrers dies. Aquest fet ha sorprès als participants que han realitzat una cursa molt dura sobre terreny nevat.

Sergi Garcia segueix en ratxa 

En categoria masculina el nom propi de Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) ha tornat a brillar. El cerdà, actual campió de la Copa Catalana de Curses per Muntanya, ha aconseguit un tercer lloc en el seu debut a l’estatal de Curses de Neu. Garcia ha estat també el líder de l’equip català que ha aconseguit la mateixa posició a la general per equips.

La selecció ha pujat al tercer calaix del pòdium per darrera de l’equip local, Navarra i d’Andalusia amb qui tot i l’empat a punts, la victòria individual de Raúl Ortiz ha decidit a favor dels andalusos el seu lloc.

Cal destacar també la cinquena posició de David Prades (CEM la Cameta Coixa) i  la sisena de Marc Traserrà (CE Sant Quirze) que han estat decisius per pujar al pòdium. El darrer corredor que puntuava ha estat el tècnic Marc Toda (UEC Anoia) 43è que a causa de la lesió d’Edu Hernàndez (AE Matxacuca) s’ha vist obligat a participar per poder completar els quatre esportistes de la selecció.

Aquest diumenge la Selecció Catalana de Raquetes de Neu buscarà repetir èxit en el mateix escenari a l’estatal de l’especialitat.