FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 18/10/2022

Georgina Gabarró i Jordi Bolet s’emporten la copa de verticals cap a casa

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La 7a Vertikalm va significar el final de la temporada de curses per muntanya verticals i ho va ser coronant a Clàudia Sabata (CEB) i Arnau Aranda (AE Matxacuca) com a campions de Catalunya de l’especialitat però també definint els campions de la 12a Copa Catalana de Curses Verticals.

Georgina Gabarró (GE Oliana) i Jordi Bolet (UE Vic) es van acabar emportant el campionat de la regularitat des del cim del Puigsacalm.

Gabarró, que es va perdre la cursa per una lesió a les costelles, ha estat la gran dominadora de la competició i revalida el títol que ja va aconseguir l’última temporada. La d’Òdena ha tornat a mostrar la seva habitual regularitat que l’ha portat a dominar les dues últimes edicions de la competició. Gabarró va començar la temporada amb una segona posició molt treballada al Sobrepuny, va guanyar la seva cursa talismà a la Cara Amon i va tornar a ser segona a l’Olla de Núria. L’esportista de l’Anoia suma un total de 276 punts que l’han portat a arribar a l’última cursa amb el títol sota el braç.

La temporada però ha estat molt disputada amb les joves Marta Llagostera (GE Oliana) i Núria Tarragó (FAES) apretant el títol de Gabarró. Llagostera, que no va participar a la Vertikalm, acaba una bona campanya de verticals amb el segon lloc a la general just per davant de Tarragó que tancarà el calaix de la general. El top 5 el completen, Carolina Rius (CE Madteam) i Sheila Sànchez (CE Montblanc). Rius acaba amb bones sensacions després d’entrar també al top 5 de la vertikalm i ja espera la Trepitja Garrotxa de la pròxima setmana a Oix per tancar una temporada llarga que començava el mes de març a les Terres de l’Ebre.

En categoria masculina la Vertikalm va dictar sentència a favor de Jordi Bolet. Bolet arribava tercer a la general a l’última cursa i tenia clar que tot el que fos fer millor resultat que Marcel Romaní (UEC Gràcia) i Marc Ollé (GE Oliana), el posava amb condicions de lluitar per la victòria final.

 

La tercera posició a la cursa de la Vall d’en Bas l’han fet sumar 78 punts que l’han deixat amb 266 a la general i per tant com a campió d’aquesta 12a Copa Catalana de Curses Verticals. Bolet va començar l’any amb victòria al Sobrepuny i un segon lloc a la Cara Amon, presentant-se com a gran favorit a la competició. Les estrictes condicions de la vertical de l’Olla de Núria el van deixar fora de la tercera cursa del calendari i ha hagut d’esperar a la Vall d’en bas per a reafirmar el títol.

Un títol més que disputat amb un Marcel Romaní que ha presentat batalla fins a última hora. Romaní havia entrat en el top 5 en les tres curses anteriors però a la Vertkalm es va haver de confirmar amb la sissena posició que el deixava amb poques opcions enfront de Bolet.

El pòdium el tancaran de forma conjunta Marc Ollé i Sergi Beltran (EKKE LLeida) que han empatat a 196 punta a la classificació acumulada i per tant pujaran al tercer calaix. El top 5 el clausura Enrique Santamaria (CM Monistrolenc) líder en categoria de veterans i que ha aconseguit lligar una bona campanya per acabar entrant en la zona de premis de la competició.

El pròxim 17 de desembre es farà a Can Trona a la Vall d’en Bas el lliurament dels diferents premis i categories d’aquesta edició de la Copa Catalana de Curses Verticals.