FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 18/10/2023

Geila Macià i Oriol Cardona premiats a la gala ‘Campions amb Valors’

Escalada esportiva Esquí de muntanya Escalada Esquí de Muntanya

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física conjuntament amb Mundo Deportivo han premiat a dotze esportistes catalans que han destacat en els seus esports aquest 2023.

Entre els premiats dos esportistes de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon).

Macià ha tancat un 2023 ple d’èxits on ha sumat el doblet europeu amb la Copa i el Campionat d’Europa Youth B en escalada en bloc, campiona també de la Copa d’Europa Juvenil de Dificultat, subcampiona del món juvenil de bloc i tercera del món juvenil de dificultat. Geila Macià de només 15 anys és un dels joves valors de l’escalada catalana. La integrant del Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya ha estat la gran dominadora també en l’àmbit estatal i manté la seva progressió constant. Macià ha agraït als seus pares la feina feta fins ara per poder ser una de les promeses de l’esport català.

 

Oriol Cardona, ha aconseguit aquest any el seu primer or en un mundial d’Esquí de Muntanya. Cardona va aconseguir la victòria als mundials disputats a Boí on va pujar el més amunt del pòdium a la prova d’esprint.

Oriol Cardona ja havia sumat èxits a la Copa del Món on el banyolí és un dels noms propis de l’esquí de muntanya mundial i on ja ha sumat un tercer lloc a la combinada. Aquesta temporada Cardona ha aconseguit una sisena posició a la combinada i un quart lloc a la general d’esprint de la mateixa Copa del Món.

Cardona ha destacat la feina feta des dels diferents àmbits per a potenciar l’esquí de muntanya, ha destacat també el suport de tècnics i familiars i ha deixat clar que té entre cella i cella els Jocs Olímpics de Milano Cortina, on l’esquí de muntanya s’estrenarà i on Cardona vol ser un dels grans favorits en esprint i relleus.

 

L’acte ha estat presidit per la Presidenta del Parlament, Anna Erra, la Consellera de Presidència, Laura Vilagrà i la Secretària General d’Esports, Anna Caula.

Els vicepresidents de la FEEC, Josep Casanova i Miquel Fernàndez han presenciat la gala que s’ha celebrat a la sala foyer del Liceu.