FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Dimitris Tosidis - IFSC
Foto: Dimitris Tosidis - IFSC

Notícies - 21/08/2023

Geila Macià, bronze mundial

Escalada esportiva Escalada

L’escalada catalana segueix mostrant la seva millor cara en les competicions internacionals. El Mundial d’Escalada Juvenil, que s’està disputant a Seül (Corea del Sud), ha deixat la primera medalla catalana en la categoria Youth B.

Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat), ha estat tercera i per tant medalla de bronze . La catalana només s’ha vist superarada per les japoneses Oda i Mugishima que han ocupat els dos primers calaixos del pòdium.

Macià que aquesta temporada ja havia guanyat l’europeu juvenil de Blog, a Duisburg (Alemanya), ha estat novament la miloor europea en una final on la també catalana Júlia Benach (CM Sant Llorenç) ha estat sisena.

Geilà Macià ha hagut de patir per aconseguir superar per molt poc a l’austríaca Flora Oblasser que finalment ha estat quarta.

Els participants han lamentat que les instal·lacions i les vies proposades per l’organització no estan a l’alçada d’un mundial juvenil i que tenen poc a veure amb les de categories absolutes.

Geila Macià i Júlia Benach disputaran també la disciplina de blog en aquest mundial juvenil, 26 i 27 d’agost, on les dues també tenen opcions de lluitar per entrar dins dels primers llocs de la classifiació.

Clasificació final femenina Youth B

1 Natsumi Oda (JPN). 34+
2 Kohana Mugishima (JPN). 32+
3 Geila Macià (ESP). 24+
4 Flora Oblasser (AUT). 24
5 Rafael Kazbekova (UKR). 14+
6 Júlia Benach Zubero (ESP). 13
7 Kaho Yamane (JPN). 13
8 Analise Van Hoang (USA). 13