FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/02/2023

Formant als que ens formen

Alpinisme Marxa nòrdica Formació

El full de ruta intens dels cursos de formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya segueix el seu camí per a formar a futurs formadors i formadores en diferents aspectes de les activitats de muntanya.

Dins del programa ‘Forma’t les 4 estacions‘ s’ha celebrat, a prop de l’estació de la Masella,  amb èxit, la I Jornada d’Iniciació a l’Alpinisme. La neu d’aquests últims dies i unes condicions meteorològiques exigents han ajudat a poder realitzar amb les condicions necessàries aquesta jornada.

Des de la FEEC es volen impulsar més jornades com aquestes. Jornades d’un dia amb preus molt econòmics, subvencionades per la pròpia federació i que tenen per objectiu, donar a conèixer les diferents disciplines de l’ECAM i iniciar els federats en cadascuna d’aquestes disciplines.

A més a més del programa ‘Forma’t les 4 estacions’ des de l’ECAM i la pròpia Àrea de Formació de la FEEC es treballa per a donar uns ensenyaments continuats per a les entitats.

L’ECAM i l’Àrea de Formació aposten per la formació continuada

Així a l’Ametlla del Vallès amb l’Agrupació Excursionista Ametlla del Vallès, s’ha dut a terme una de les altres formacions del Curs inicial en suport vital bàsic i desfibril·lació (SVB+DEA). Aquesta formació ha estat dirigida a practicants d’activitats del medi natural i s’ha realitzat pel territori a petició de les vegueries interessades

Al principis del mes de febrer, es van iniciar aquestes formacions a la vegueria del Vallès, concretament a l’entitat de la Unió Excursionista de Sabadell i s’aniran estenen per totes les vegueries de la FEEC que ho demanin. Les pròximes, es faran al Sarral, Regió 3 i Ripollet del Vallès, seguint dins la vegueria del Vallès.

Les entitats, també poden organitzar aquesta formació inclosa dins dels Cursos de Promoció, amb una durada de 6h presencials i la possibilitat d’obtenir un cop finalitzat el curs, un certificat del Consell Català de Ressuscitació.

Formació reglada

Cal destacar que a més a més de la formació federativa des de la FEEC es treballa conjuntament amb l’Escola Catalana de l?Esport en la formació reglada en diferents disciplines.

Sant Quirze del Vallès ha acollit  les proves d’accés a la formació oficial del primer nivell de Marxa Nòrdica, on deu aspirants han estat evaluats per entrar al curs que s’iniciarà aquest mes de març amb el bloc específic que s’allargarà fins al maig.

La prova d’accés consta de dues parts, una progressió en terreny pla, i una progressió en terreny inclinat, on els avaluadors poden determinar la tècnica dels participants. El detall de les proves i del curs ve donat pel BOE.

Aquesta formació, es realitza conjuntament amb l’Escola Catalana de l’Esport i dona accés al Registre Oficial de Professionals de l’Esport (ROPEC), a més a més permetrà dur a terme entrenaments com a professional de l’esport d’aquesta disciplina.