FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/07/2018

Formació i tres mils a les Estades Pirineus

Escalada Formació

Un total de tretze joves d’entre 14 i 17 anys han pogut gaudir de les estades Pirineus, celebrades de l’1 al 7 de juliol a la zona d’alta muntanya del Parc Natural de Posets-Maladeta. Durant aquests dies han pogut assolir tres cims de més de 3.000 metres i combinar-los amb diferents tallers formatius.

El primer dia va ser d’instal·lació, fent el trajecte de l’embassament de Llauset al Refugi Cap de Llauset. Un cop allà, els joves van fer un taller d’orientació. L’endemà va ser un dia fort, amb ascensins al Vallibierna (3.067 m) i al Tuc de Culebres (3.062 m), completat amb una xerrada de seguretat en muntanya. Els següents dos dies van girar al voltant de formació: un taller de cresetes pels voltants del refugi treballant asseguraments, ensamble, ràpel i triangulacions; un segon taller d’escalada a la zona de la Solana de Llauset, focalitzant-se en l gestualitat i el guiatge de corda en diferents graus d’escalada, i un taller de nusos. Això va servir per poder practicar això a l’aresta NE de la Tuca de Llauset (III). El sisè dia els joves van ascendir el Russell Oriental (3.034 m) per l’aresta NO (II). Les estades van finalitzar amb un taller de primers auxilis de muntanya.

Els tècnics, Joan Agüera i Oriol Mestre, destaquen la bona meteorologia d’aquesta setmana, ja que van poder realitzar totes les activitats proposades. El fet que el grup de joves fos tan homogeni els va facilitar la realització de les activitats i els tallers programats.

Fotos / Joan Agüera i Oriol Mestre