FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/03/2022

Formació de primavera

Formació

El nou projecte “Forma’t les 4 estacions” dissenyat des de l’àrea de formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’encamina cap a la primavera i ja té en marxa les convocatòries obertes per a formacions en:

  • Marxa Nòrdica
  • Escalada
  • Alpinisme estival
  • Esport inclusiu
  • Barranquisme

Recordar que tota la informació sobre els cursos de formació impartits des de l’ECAM es poden trobar al web de la FEEC.

Presentació TD1 Marxa Nòrdica

El divendres 11 de març l’ECAM va fer la presentació de l’inici del bloc específic del  Curs de Tècnic Esportiu de nivell 1 en Marxa Nòrdica. L’inici dels curs es va fer a les aules de l’Escola Catalana de l’Esport, amb qui es comparteix la coordinació d’aquesta formació en període transitori.

Aquest cap de setmana, malgrat la pluja els alumnes van poder començar a posar en pràctica els primers coneixements d’aquesta disciplina en creixement al nostre país.

El curs de tècnic, segons marca BOE número 17 de gener del 2018, consta d’un bloc específic de 170 hores de formació presencial i semi presencial, 150hores de pràctiques en entitats i un bloc comú.

Haver superat aquesta formació, dona accés directe al Registre Oficial de Professionals de l’Esport (ROPEC).

El bloc específic finalitzarà el dia 7 de maig amb una avaluació teòrica i pràctica de les 5 àrees que es treballaran dins del curs.

Collbató acull les provés d’accés de Monitors i Instructors federatius

Aquest mateix cap de setmana l’ECAM ha celebrat a Collbató/Montserrat, les proves d’accés a Monitor i Instructor Federatiu, on una vintena d’alumnes van poder demostrar les seves capacitats tècniques tot i la pluja que no va evitar fer algunes de les proves programades amb total seguretat.

Aquestes proves, donen accés a les formacions federatives de caire benèvol de monitor i instructor d’excursionisme per promoure i dinamitzar les activitats als clubs i a les vegueries. El curs de Monitor de 2022, està programat per aquesta pròxima tardor, tota la informació es pot trobar al web de la FEEC.

El curs d’instructor d’excursionisme, va finalitzar aquest passat mes de febrer amb el bloc de terreny sec i nevat, fins al primer trimestres de 2023 no s’espera una següent convocatòria.

Tot i aquests programes amb un calendari marcat, cal remarcar que la formació federativa que organitzen les entitats de la FEEC amb el suport de l’ECAM està en marxa durant tot l’any, els cursos programats pels següents mesos es poden trobar aquí.

Una de les grans missions de les entitats excursionistes i de la FEEC és promocionar les activitats de muntanya entre els més joves. La propera convocatòria serà les estades d’Esquí de Muntanya per a joves de de 14 a 17 anys del 15 al 18 d’abril.