FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: FEEC
Foto: FEEC

Notícies - 30/03/2023

L’ECAM, referent per a la formació de la federació colombiana

Excursionisme Formació

El model de l’ECAM de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya es converteix en referent per a la federació de Colòmbia, que vol millorar la relació del turisme i l’esport amb la muntanya. És per això que ha contactat amb la FEEC per a conèixer-ne el funcionament, els tipus d’activitats, la formació que hauran de tenir els futurs guies i, en definitiva, per a rebre assistència que els ajudi a tirar endavant el projecte.

La FEEC ha assistit al I Congrés Colombià de Senderisme i Muntanya anomenat Els senders com a territoris de pau que ha tingut lloc a Risaralda (Colòmbia) durant els dies 16 i 17 de març. L’Àrea de Formació i l’ECAM han realitzat quatre ponències sobre la mateixa ECAM, l’organització de la FEEC, les principals activitats que es duen a terme i la xarxa de senders.

L’Àrea de Formació i l’ECAM exporten el seu model a la federació colombiana.

El congrés ha girat entorn del senderisme, l’escalada i el muntanyisme com a catalitzadors dels processos de pau i com a dinamitzadors del desenvolupament econòmic i social; com a activitats turístiques i esportives i, per acabar, com a vies per a la protecció del medi ambient.

A més de les conferències, que han comptat amb prop de 270 assistents, els equips de la FEEC han recorregut algunes de les rutes de Colòmbia i han resolt els dubtes que tenia el país organitzador. De fet, l’ECAM s’ha reunit amb l’Associació Colombiana de Guies de Muntanya i Escalada. Alguns dels seus membres s’han format fora del territori i actualment exerceixen com a guies amb la credencial UIAGM.

La col·laboració de la FEEC amb Colòmbia tot just acaba de començar. La federació els donarà suport allà on sigui necessari perquè puguin millorar la seva pròpia organització i ofereixin formació que permeti gaudir de la muntanya de manera segura i sostenible.