FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 01/06/2015

Ferran Teixidó i Laura Orgué guanyen la Cara Amon 2015, de la Copa Catalana de Curses Verticals

Curses per Muntanya

Ferran Teixidó i Laura Orgué han complert els pronòstics i s’han imposat en la 7a edició de la Cara Amon disputada dissabte a Barruera. La prova, cursa de la Copa Catalana de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) l’han guanyada els corredors Ferran Teixidó i Laura Orgué.

Aquest any, de nou, la meteorologia ha acompanyat i el recorregut original de la Cara Amon fins el cim de les Roies de Cardet, a 2.444 metres, ha fet les delícies dels gairebé cent corredors que han participat en la prova, organitzada conjuntament pel Centre Excursionista de l’Alta Ribagorça i Summit Events.

Entre els participants hi havia grans especialistes en la disciplina així com gran quantitat de corredors amateurs que no s’han volgut perdre aquesta 7a edició de la Cara Amon. El podi en la categoria general masculina ha estat encapçalat per Ferran Teixidó seguit pel júnior Jan Margarit, del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) i David Cugat, ambdós del Centre Excursionista Pontsicà. Cal destacar que aquest era el primer any que els juniors arribaven al cim juntament amb la resta de categories, i els joves han demostrat que n’eren més que capaços. En categoria femenina, la campiona del món de KV Laura Orgué (Unió Excursionista Urgellenca) ha estat acompanyada en el podi per Sílvia Leal (Centre Excursionista Solsonès) en segona posició i Àngela Castelló (Club Esquí Girona SE) en tercera.

El cap de setmana ha acabat el diumenge amb la cursa infantil de la Cara Amon Xics en la que més de 30 joves corredors s’han iniciat en el món de les curses verticals de muntanya.