FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/07/2016

Ferran Latorre fa el cim del Nanga Parbat i suma el seu tretzè vuit mil

Alpinisme

Ferran Latorre ha aconseguit engreixar la seva llista de vuit mils amb el cim del Nanga Parbat (8.126m). L’alpinista català ho ha fet en el segon intent i per la via més clàssica Kinshofer després de descartar obrir una nova via per la vessant nord del Diamir.

Latorre que ha estat esperant una finestra de bon temps fins a darrera hora ho ha fet acompanyat del francès Hélias Millerioux i del búlgar Boyan Petrov.

L’alpinista català ha fet cim el migdia (15:30h) d’aquest dilluns 25 de juliol però el “Racetracker” l’ha deixat a 26metres del cim del Nanga Parbat. AIxò ha fet que la confirmació oficial no hagi arribat fins que l’expedició ha arribat al Camp 4 on s’ha pogut comunicar i confirmar que han trepitjat el cim del Nanga Parbat a 8126m.

Amb aquest cim Ferran Latorre es queda a només un vuit mil (l’Everest) d’aconseguir tancar els catorze cims més alts del món. Aquest mateix 2016 el Ferran ja havia arribat al cim del Makalu (8.481m) deixant així molt propera l’aventura de convertir-se en el primer català que aconsegueix fer els catorze vuit mils.

Latorre lògicament estarà pendent d’Òscar Cadiach a qui només manca el Broad Peak, cim que podria tornar a atacar en les pròximes hores.

FLAIX DE L’ENTREVISTA PUBLICADA A LA REVISTA VÈRTEX 261 JULIOL-AGOST 2015

feec-vertex-ferran-latorre-fitxa