FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 26/04/2022

Fem dissabte al Pedraforca

Berguedà Excursionisme Natura

El Parc Natural del Cadí Moixeró conjuntament amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i els ajuntaments de Saldes i Gósol proposen una diada de conscienciació amb la natura el pròxim 7 de maig a l’entorn del Pedraforca.

L’acte començarà a les 10 del matí amb una neteja als voltants del mirador de Gresolet i del Refugi Lluís Estasen.

La neteja que s’allargarà fins les dotze del migdia farà incís en les zones on habitualment hi ha més residus: l’aparcament d’autobusos, la zona del carregador i l’aparcament dels voltants i els laterals del mirador. 

Des de l’organització es vol conscienciar dels diferents residus i del mal que aquests poden fer en un entorn protegit com aquest. La neteja té com a objectiu deixar neta una de les zones més transitades per aquella gent que vol fer alguna activitat a la muntanya.

Vermut i concert d’aniversari

A les 12 del migdia s’ha programat un vermut a l’entorn del mateix mirador amb un concert d’aniversari a càrrec de l’orquestra Trama, grup de música tradicional dels Pirineus.  El concert es farà només amb instruments tradicionals i sense amplificar la música per a preservar al màxim la contaminació acústica de l’entorn.

Aquest 7 de maig servirà també per donar el tret de sortida a les activitats programades dins dels 40 anys del Paratge Natural d’Interés Nacional del Massís del Pedraforca. 

Des de la FEEC volem convidar a tothom a aquesta activitat i incentivar a les entitats més properes a la zona a participar activament de la neteja.

Tothom que es vulgui inscriure a aquesta activitat ho ha de fer a pncadimoixero@gencat.cat o trucant al 938244151.