FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/09/2020

“Fem cims” el repte del CE Alliberadrenalina que coronarà 47 cims de forma simultània

Tarragonès Excursionisme

El Centre Excursionista Alliberadrenalina ha organitzat el repte “Fem cims” pel pròxim 6 de setembre amb l’objectiu de pujar en un mateix dia i de forma simultània, els 47 cims FEEC de la província de Tarragona. En el repte participaran prop de 120 excursionistes, tots ells socis del mateix club que es dividiran en diferents grups d’entre 2 i 4 persones.

Els cims escollits per aquest repte estan repartits entre varies comarques tarragonines: Alt Camp (6), Baix Camp (13), Baix Ebre (6), Baix Penedès (4), Conca de Barberà (3), Montsià (4), Priorat (3), Ribera d’Ebre (4) i Terra Alta (4). Les alçades van des dels 1.441m del Caro o els 1.350m del Tossal dels Tres Reis (els més alts) fins els 152m del Torn (el cim amb menys alçada).

Un altre dels objectius d’aquesta activitat és donar a conèixer el territori, les muntanyes i la gran varietat de cims i rutes existents que hi ha a la província de Tarragona, a la vegada que gaudir de l’experiència amb els esportistes que comparteixen aquesta passió per la muntanya. Aquest repte compta amb el suport del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona i la Diputació de Tarragona. A banda, des del club s’ha fet la sol·licitud per a què sigui inclòs en el Guinness Book of World Records, com el grup que ha aconseguit més cims simultàniament.

Reinventar-se amb noves activitats

Destacar també que davant la situació de la pandèmia de la Covid-19, el CE Alliberadrenalina s’ha vist obligat a reinventar-se i per això ha apostat per la creació d’aquest repte “Fem cims” i també per la creació d’altres sortides. Marxes de senderisme en grups reduïts o propostes no competitives de caire benèfic com la Caminada de la llum, que enguany i en un format semi virtual, ha recaptat prop de 10.000€ per la Fundació Vicens Ferrer.

Finalment, si tot va bé, s’espera que el “Fem cims” es pugui establir cada any com una activitat consolidada del CE Alliberadrenalina.