FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Mountain Wilderness Catalunya
Foto: Mountain Wilderness Catalunya

Notícies - 29/09/2020

Èxit total de la trobada entre el Mountain Wilderness català i el francès de la Catalunya Nord

Ripollès Excursionisme Senders

Aquest any l’acció va tenir lloc al Puig de la Clapa (Ripollès) i al Pla de Meians, en el marc del projecte transfronterer i organitzat conjuntament entre el Mountain Wilderness Catalunya i el Mountain Wilderness França a Catalunya nord, com a retorn als treballs realitzats l’any passat al coll de Bocacers (vallespir).

La Trobada va comptar amb la presència dels representants de senders de la FEEC, Mariano Morera i de la FF Michel Prim, de l’alcalde de Molló, en Josep Coma, del regidor de l’ajuntament de Prats de Molló, en Sergi Roca, del director del Parc Natural de les capçaleres del Ter i del Freser, en Santi Farriol, del Grand Site Canigó, en Floryan Chardon, i també en Joan Sibill president de l’Ateneu d’Acció Cultural de Girona, entitat col·laboradora en la logística de l’Acció.

Preservació del medi natural

En aquesta edició, els organitzadors i voluntaris van començar la jornada amb un primer grup al Puig de la Clapa tot realitzant treballs per anular una pista que pujava directament al cim i afavorir-ne la revegetació i evitar processos d’erosió. Un segon grup va treballar al Pla de Meians on es va realitzar el tancament d’una bassa per afavorir un punt humit per la població d’amfibis i segregar-lo de l’abeurament del bestiar. Una altra acció de caràcter però més reivindicatiu va ser la instal·lació d’un rètol que dona continuïtat als respectius senders GR de cada vessant de la muntanya. L’objectiu és aconseguir un sender veritablement transfronterer que relligui les comarques catalanes del sud i del nord de la cadena pirinenca.

Finalment, en els parlaments, el president de Mountain Wilderness Catalunya, Santi Pocino, va emplaçar als representants dels diversos estaments presents a la trobada a fer-ho possible. El guant fou recollit per Josep Coma, alcalde de Molló i president de País i Art i d’Història de les valls Catalanes del Tec i del Freser, que va manifestar els esforços que s’estan realitzant en aquest sentit. En tots els parlaments restants es va fer esment a la necessitat de reforçar els lligams transfronterers. 

Des de l’organització es va agrair la feina feta a tots els voluntaris i a totes les entitats i organismes implicats, que van fer que la trobada fos un èxit.