FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestres
Foto: Roger Mestres

Notícies - 28/09/2021

Èxit rotund de la segona edició del Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica

Tarragonès Marxa aquàtica

La marxa aquàtica ha tornat a ser la protagonista aquest passat diumenge en el que ha sigut la segona edició del Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica. L’esdeveniment, organitzat pel Club Excursionista Arítjol, s’ha celebrat a la platja de Creixell (Tarragonès) i ha confirmat la consolidació d’aquesta disciplina a casa nostra. La jornada també ha servit per acollir la 2a Trobada de Marxa Aquàtica, organitzada també pel CE Arítjol i pertanyent al II Circuit Català de Marxa Aquàtica.

La quarantena de participants del Campionat i la trentena de la Trobada han pogut gaudir d’un dia radiant amb unes molt bones condicions marítimes practicant una de les disciplines més noves de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). La marxa aquàtica va viure el seu primer any de vida el 2020, amb la celebració del primer Circuit Català de Marxa Aquàtica i el primer Campionat de Catalunya de la modalitat.

Classificacions del II Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica

Com en la primera edició del Campionat, celebrada l’any passat a la platja del Regueral de Cambrils (Baix Camp), l’edició d’enguany s’ha dividit en tres modalitats:

La primera s’ha realitzat en un recorregut de 50 metres, on calia emprar l’ús d’una pala a mode d’impuls per a la progressió dins de l’aigua. Cristina Navarro (CE Arítjol) ha estat la femenina més ràpida d’aquesta cursa explosiva repetint posició al podi respecte a l’any anterior. Pel que fa a la categoria masculina, Sergi Cebrián (CE Arítjol) ha superat en aquesta ocasió a l’or del 2020, David Martí (CE Salouenc), aconseguint fer-li relleu. Amb només dècimes de diferència respecte al temps de Navarro, la medalla de plata ha estat per Elena Vilalta (CE Arítjol), com en el Campionat de 2020, i per a David Martí. Les medalles de bronze han estat per a Agurtxane Maruri (CE Arítjol) i i Josep M Silvestre (CE La Xiruca Foradada).

La modalitat de 800 metres s’ha realitzat per parelles i on la progressió calia fer-la amb les mans. L’equip format per les germanes Anna i Berta Montaner (CE Arítjol) i s’ha penjat la medalla d’or d’aquesta modalitat, seguit d’Agurtxane Maruri i Cristina Navarro (CE Arítjol), medalles de plata, i seguit també de Carola Stoter i Leonor Hernández (CE Cambrils), medalles de bronze.  En la categoria masculina, la medalla d’or ha estat pel binomi format per Sergi Cebrián (CE Arítjol) i Josep M Silvestre (CE La Xiruca Foradada), seguit de Jorge Piera i Pedro Vivancos (CE Arítjol) i Miquel Sánchez i Josep M Roigé (CE Arítjol). En la categoria mixta, els campions han estat Alícia Domingo i Miquel Àngel Bové (CE Arítjol), seguits dels sots-campions Esther Crivillers i Daniel Ramos (CE Tiana)

L’última competició ha seguit un traçat dins l’aigua de 200 metres, també en equips de 2 persones i en format eliminatòria. La disputa per l’or en les dues categories ha estat força emocionant i només uns segons han estat els encarregats d’adjudicar les medalles a cada equip. El binomi format per Elena Vilalta, campiona de l’edició del 2020 juntament amb Cristina Navarro, i Agurtxane Maruri (CE Arítjol) s’han endut la victòria en categoria femenina, seguides per les germanes Anna i Berta Montaner (CE Arítjol), sots-campiones de l’edició anterior, i les terceres classificades que han estat Carola Stoter i Leonor Hernández (CE Cambrils). En la categoria masculina, s’han proclamat campions Sergi Cebrián (CE Arítjol) i Josep M Silvestre (CE La Xiruca Foradada), pujant una posició al podi respecte a l’any anterior, seguits per Miquel Sánchez i Miquel Àngel Bové (CE Arítjol) i també per Alexandre Martin-Albo i Joan Parrón (CE Arítjol), els quals han obtingut la medalla de bronze.

L’entrega de premis d’aquesta segona edició del Campionat ha estat presidida pel regidor d’esports de l’Ajuntament de Creixell Francesc Sentís i el president de la FEEC Jordi Merino.

La Marxa Aquàtica continua aquest octubre

Aquest 9 d’octubre acaba la temporada de marxa aquàtica amb les últimes dues proves, competitiva i no competitiva. Quant a la prova no competitiva, la 2a Trobada de Marxa Aquàtica de Salou serà l’última prova a celebrar-se del II Circuit Català de Marxa Aquàtica i que conclourà el segon any de vida d’aquesta nova disciplina a la FEEC. Pel que fa a la prova competitiva, el 9 d’octubre serà l’estrena del primer Campionat de Catalunya d’Aqua Beach Trail, novetat d’aquest any a la Federació i a Catalunya. L’Aqua Beach Trail és una combinació de Marxa Aquàtica i Trail, combinades en la mateixa activitat o competició. Les dues activitats estan organitzades pel Club Excursionista Salouenc i tindran lloc paral·lelament a la Platja de Llevant (Salou). Les inscripcions estan obertes i es poden fer a través del gestor d’inscripcions de la FEEC.