FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Torrent
Foto: Albert Torrent

Notícies - 04/10/2020

La Marxa Aquàtica s’estrena a Catalunya amb nous campions

Baix Camp Marxa aquàtica

La platja del Regueral de Cambrils (Baix Camp) ha estat testimoni del primer Campionat de Catalunya de Marxa Aquàtica. L’esdeveniment, organitzat pel Centre Excta. de Cambrils, ha servit per concloure el primer any de vida d’aquesta modalitat a casa nostra.

Passat el temporal Àlex, amb fortes pluges i vent arreu de Catalunya, la jornada ha estat tranquil·la i el mar ha estat una bassa d’oli per a la pràctica de la marxa aquàtica, fet que han aprofitat la quarantena de participants d’aquest nou esport.

El primer campionat català de Marxa Aquàtica s’ha dividit en tres modalitats:

La primera s’ha realitzat en un recorregut de 50 metres, on calia emprar l’ús d’una pala a mode d’impuls per a la progressió dins de l’aigua. Cristina Navarro (CE Arítjol) i David Martí (CE Salouenc) han estat els participants més ràpids en una cursa explosiva; Elena Vilalta (CE Arítjol) i Sergi Cebrián (CE Arítjol) han estat els sots-campions, mentre que Anna Montaner (CE Arítjol) i Josep M Silvestre (CE La Xiruca Foradada) obtindrien la medalla de bronze.

La modalitat de 800 metres s’ha realitzat per parelles i on la progressió calia fer-la amb les mans. El binomi format per les germanes Anna i Berta Montaner (CE Arítjol) s’han endut la victòria en categoria femenina, seguides per Esther Crivillers i Núria Minoves (CE Tiana) i les terceres classificades que han estat Agurtxane Maruri i Agnès Fort (CE Arítjol). Mentre que la parella Oriol Gibert (CE Montblanc) i Oriol Ferré (CE Alliberadrenalina) s’han proclamat campions en categoria masculina seguits també per Pedro Vivancos (CE Trail Tarraco) i Jorge Piera (CE Arítjol) i Sergi Cebrián i Alexandre Martín Albo (CE Arítjol) que han conseguit la medalla de bronze.  D’altra banda, la parella Josep M Silvestre (CE La Xiruca Foradada) i Cristina Navarro (CE Arítjol) es durien la victòria en categoria mixte. La plata per Alicia Domingo i Miquel àngel Boré (CE Arítjol) i el bronze per la parella formada per Elena Vilalta i Esteve Raventos (CE Arítjol).

L’última competició ha seguit un traçat dins l’aigua de 200 metres, també en equips de 2 persones i en format eliminatòria. La disputa pel títol ha estat força emocionant i els guanyadors s’han jugat el títol de pràcticament a l’esprint. Les parelles Cristina Navarro-Elena Vilalta (CE Arítjol) i Oriol Ferré (CE Alliberadrenalina)-Oriol Gibert (CE Montblanc) s’han penjat els llorers d’aquesta modalitat, estrenant el palmarès de la competició. Els binomis Anna i Berta Montaner (CE Arítjol) i Sergi Cebrián (CE Arítjol)-Josep M Silvestre (CE La Xiruca Foradada) s’han proclamat sots-campions, mentre que el bronze ha estat per les parelles Agurtxane Maruri-Agnès Fort (CE Arítjol) i Pedro Vivancos (CE Trail Tarraco)-Jorge Piera (CE Arítjol).

L’entrega de premis d’aquest primer campionat ha estat presidida per la regidora d’esports de l’Ajuntament de Cambrils Natàlia Pleguezuelos, l’alcaldessa Camí Mendoza i el president de la FEEC Jordi Merino.

Finalitzada la temporada, podem concloure que l’introducció de la marxa aquàtica a Catalunya ha estat tot un èxit. La nova disciplina va començar el seu camí a finals d’agost a la població de Salou (Tarragonès) i ha aconseguit aglutinar en el seu primer any de vida fins a 250 participants entre les cinc proves que han format part del calendari.