FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Diego Martínez
Foto: Diego Martínez

Notícies - 09/11/2022

Èxit de l’equip català a la Copa de Bloc a Càceres

Escalada esportiva Escalada

Càceres ha estat la ubicació escollida per celebrar aquest cap de setmana la tercera i última prova de la Copa estatal d’escalada en Bloc. Una prova en la que els escaladors i les escaladores catalanes ho han donat tot i han aconseguit molt bones puntuacions. Destaquen en especial la segona posició de la prova d’Aida Torres (Centre Excursionista Torelló); el podi conformat per les tres catalanes de la categoria sub-16 Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat, Julia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) i Emily Pescetto (Centre Muntanyenc Sant Llorenç); la tercera posició en la categoria sub-16 masculina de Roc Vergés (CCT21); i les segones posicions en les categories sub-14 femenina i masculina d’Aina Vila (CE Climbing Team Segle XXI) i Bernat Munné (CE Climbing Team Segle XXI).

Aquesta cita també ha servit per disputar-se la Copa estatal d’escalada de Velocitat, en la qual l’escaladora catalana Carla Martínez (CE Climbing Team Segle XXI) ha aconseguit la tercera posició,  així com els Campionats de les dues disciplines. Pel que fa al Campionat estatal de Bloc, Aida Torres ha tornat a brillar i s’ha emportat la plata. Carla Martínez, per la seva banda, ha tornat a penjar-se medalles de velocitat i en aquesta ocasió s’ha emportat el Campionat estatal.

Classificacions de la categoria Absoluta

Aida Torres arribava a la final en tercera posició, per darrere de la val·lisoletana Iziar Martínez i l’aragonesa Rebeca Pérez, després de sumar 2 tops i 4 zones a la fase classificatòria. Tot i això, a la final aconseguia pujar posicions, no sense gran esforç a causa de la dificultat de les vies de la final i de la dura competència de les seves contrincants. Així doncs, amb un top i quatre zones superava a Martínez pel nombre d’intents i aconseguia la segona posició de la prova. En primera posició Lucía Sempere i, en tercera, Iziar Martínez.

En la categoria masculina Alberto Ginés demostrava des del començament clares avantatges davant dels seus competidors en la prova de Càceres. Tot i això, Ginés, que competia a casa seva, sabia que poca cosa podia fer per fer-se amb la Copa, ja que per lesions i a causa de la seva participació en competicions internacionals no havia pogut participar en la primera i segona prova de la Copa. Però això no li va donar raons per no donar el màxim de si mateix en aquest certàmen. Amb 4 tops i 5 zones es feia amb la primera posició a la classificatòria, per davant de Mikel Linacisoro, que li trepitjava els talons amb la mateixa puntuació però amb un nombre superior d’intents, i de Guillermo Peinado, amb 3 tops i 5 zones. Finalment, una zona més li va donar l’or a Ginés, seguit de Peinado i de Linacisoro.

Pel que fa a les classificacions generals de la Copa, en la categoria femenina l’or ha estat per a Iziar Martínez, la plara per a Rebeca Pérez i la de bronze per a la valenciana Lucía Sempere. En categoria masculina, la Copa se l’ha emportat Guillermo Peinado, seguit de Francesco Bosco i de Javi Cano.

Classificacions del Campionat estatal de Bloc

El matí del diumenge es reservava per a completar el Campionat estatal de Bloc. La competitivitat en la semifinal femenina del matí del diumenge va ser altíssima, però només sis noies podien passar a la ronda definitiva. Finalment van ser Iziar Martínez, Rebeca Pérez, Aida Torres, Lucía Sempere, Michelle Paola i Lucía Miranda.

En la final disputada la tarda del diumenge, blocs molt gestuals i amb passos en general molt dinàmics que han estat difícils d’encadenar en un sol intent. Lucía Sempere ha estat la millor en resoldre dos dels quatre blocs. Aida Torres i Iziar Martínez empataven al completar només un dels quatre blocs proposats, donant-li emoció fins a l’últim moment a la competició. Finalment el subcampionat seria per a Aida Torres i el bronze seria per a Iziar Martínez.

Després de la semifinal del matí tan sols 6 escaladors masculins van aconseguir passar a les semifinals: Alberto Ginés, Mikel Linacisoro, Guillermo Peinado, Hugo Martín, Eneko Carretero i Javi Cano.

A la final masculina els blocs, de passos coordinatius i dinàmics, tampoc van ser gens fàcils. El vencedor finalment va ser l’actual campió olímpic, recentment nomenat fill predilecte de Càceres, Alberto Ginés amb un total de 2 tops. Guillermo Peinado es proclamava subcampió d’Espanya compartint podi amb Mikel Linacisoro que aconseguia la medalla de bronze.

 

Consulta totes les classificacions de la cita de Càceres