FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 02/09/2019

Ester Casajuana or i Sílvia Puigarnau bronze, a l’europeu d’Skyrunning

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Fa poc més d’un mes que Ester Casajuana (CE Alliberadrenalina) s’estrenava amb el seu primer pòdium en una prova de la Copa del Món (ISF) a l’Skyrace Comapedrosa defensant els colors de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya. En aquella ocasió va compartir pòdium amb les també catalanes Sheila Avilés (CEM la Cameta Coixa) (1a) i Clàudia Sabata (CE Berguedà) (3a).

La reusenca ja havia avisat del seu bon moment de forma aquesta temporada amb una setena posició a l’Skyrace des Matheysins a França.

Ara Ester Casajuana ha fet un pas més en el seu currículum aquesta temporada i s’ha proclamat campiona d’Europa d’Skyrace després de guanyar la Skyrace a l’Ultra Maga Skymarathon a Itàlia.

La catalana ha entrat primera a meta després de superar els 50 quilòmetres i 5.000 metres de desnivell i aconseguir el rècord de la prova amb un temps de 8:33:35.

Pat Soler
Ester Casajuana i Sílvia Puigarnau acompanyades de Sílvia Sevillano a l’arribada.

La prova disputada a la Lombardia ha deixat però també un altre pòdium català amb el bronze de Sílvia Puigarnau (AE Matxacuca) que manté també la seva progresió aquesta campanya i que sembla una de les candidates a seguir buscant triomf al calendari en el tram final de temporada.

La basca Sandra Sevillano ha estat segona en una cursa on les corredores de la selecció Fedme s’han emportat tots els metalls.

Tot fa pensar que l’or d’Ester Casajuana i el bronze de Sílvia Puigarnau no seran les úniques medalles que vindran cap a Catalunya. El pròxim 5 de setembre Gisela Carrión (AE Matxacuca) i Mireia Pons (CEM Cerdanyola) són dues de les clares favorites per ocupar els primers llocs a la cursa vertical.