FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Esportistes i tècnics dels centres de tecnificació de tot l’Estat es troben al Ripollès | FEEC

Notícies - 21/07/2014

Esportistes i tècnics dels centres de tecnificació de tot l’Estat es troben al Ripollès

Curses per Muntanya

La Trobada d’Intercentres de Curses per Muntanya impulsada per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i la Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana per tercera edició consecutiva s’ha celebrat al Centre de Tecnificació Esportiva l’Avellaneda de Ripoll aquest cap de setmana del 19 i 20 de juliol.

En aquesta nova edició, la iniciativa que serveix per dinamitzar l’especialitat de les curses per muntanya en l’àmbit de la tecnifiació esportiva en edats de categories cadet i juvenil també ha comptat amb la col·laboració de la Federació Espanyola d’Esports per Muntanya i Escalada (FEDME) i així facilitar la participació d’esportistes d’altres federacions de l’Estat. En total, un centenar persones, uns seixanta corredors i una quarantena de tècnics esportius han participat en la Trobada d’Intercentres de Curses per Muntanya celebrada al Ripollès per conèixer i aprendre les diferents maneres de treballar de cada centre.

Els joves dels centres de tecnificació es van concentrar divendres, quan va ser el moment de les presentacions. Toni Suñer, Francisco Bernabeu, Ivan Ortiz, David Gil, Àngel Font, Luis Fermín i Arnau Anguera van ser els tècnics de les diferents federacions que van participar a la concentració. També hi van participar: el director tècnic de la FEEC, Marcial Aleman; el director tècnic de la FEDME, Lluís Giner; el gerent de la FEDME, Lluís López, i el doctor Xavier Sant.

Els esportistes es van desplaçar fins a Campdevànol el dissabte per fer un entrenament de ruta circular al torrent de la Cabana, introduint exercicis per millorar la progressió en ascens i, de baixada, treballar exercisis dirigits a millorar la capacitat i la velocitat de reacció, la propiocepció i l’equil·libri. Els exercicis es van realitzar en un recorregut de 12 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu. Al dia següent, l’entrenament va començar a la Central de Daió, a Queralbs, per anar fins a Núria, pujar fins a l’Alberg del Pic de l’Àliga (2.130 m) i fer el Camí dels Enginyers fins al coll del Serrat de Pedrisses i baixar els 1.000 metres de desnivell de la canal del Freser fins arribar a Daió.