FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 25/10/2022

Esforç i superació a la primera Copa de Paraescalada a Getafe

Escalada esportiva Escalada

La sala Indoorwall Getafe ha acollit aquest dissabte la primera Copa estatal de Paraescalada i a la qual han acudit els paraescaladors catalans Albert Guàrdia (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI), Eloi Vila (Club Esp. 2×2 Santpedor), Lluc Rotllant (Grup Excta. Forces, Forts i Ferm), Marc Puig (Ass. Esp. Matxacuca) i Sheila Racaj (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI).

La Copa, que tindrà un total de tres proves, s’uneix a l’impuls que està tenint aquesta disciplina esportiva en l’àmbit internacional de la mà de la Federació Internacional d’Escalada de Competició (IFSC) i en la qual els escaladors catalans estan donant molt bons resultats. Recordem la medalla de plata que va obtenir Albert Guàrdia a la Copa del Món de Paraescalada el juny de l’any passat.

Classificacions de la primera prova de la Copa de Paraescalada

En la categoria AL2, el català Albert Guàrdia ha començat amb força, arribant al top en la primera prova classificatòria i obtenint una puntuació de 37+ en la semi-final que l’ha fet empatar amb Ivan Germán. Tot i això, a la final celebrada a la tarda no ha tingut tanta sort i una puntuació de 27+ no li ha permès optar a la medalla d’or, superat per l’Urko Carmona (33+) i Ivan Germán (30+). Així doncs, la medalla d’or ha estat per Carmona, la de plata per Germán i la de bronze per Guàrdia.

En la categoria AU1, Eloi Vila ha acabat empatant en la final amb el seu rival Ismael Sánchez, però les seves puntuacions de 29+ i 25 a les classificatòries en comparació amb el 42+ i 36 de Sánchez li ha acabat donant la medalla de plata, cedint-li la d’or a Sánchez.

En la categoria RP3 Lluc Rotllant ha estat la sorpresa de la jornada i no ha donat cap possibilitat a cap dels seus 6 rivals, encadenant a vista les tres vies de la prova i penjant-se així l’or. En segona posició ha quedat el canari Moises Marrero, i en tercera, Ivan Muñoz. El català Marc Puig, el qual també ha competit en la mateixa categoria, no ha pogut passar a la final amb la seva puntuació de 24 a la semi-final, quedant-se finalment amb la 5a posició, la qual ha compartit amb l’extremeny Daniel Jiménez amb el qual ha empatat en les dues proves de la fase classificatòria.

Pel que fa a la categoria RP3, com ja és habitual la catalana Sheila Racaj ha competit sola, però això no l’ha dissuadit de participar i posar a prova els seus límits. Així doncs, després d’encadenar la via de la primera fase clasificatòria, obtenir una puntuació de 51+ a la semi-final i arribar a la presa 29 de la final, s’ha penjat la medalla d’or.

La segona prova de la Copa, el 18 de novembre

La segona prova de la Copa tindrà lloc a la mateixa sala, l’Indoorwall Getafe, el 20 de novembre. Finalment, la Copa tancarà el cap de setmana després, el 26 de novembre a l’Indoorwall Vilanova i La Geltrú (Barcelonès), a on es decidiran els guanyadors i guanyadores de la Copa.

 

Consulta les classificacions de la primera prova de Paraescalada