FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà
Foto: Josep Llusà

Notícies - 14/06/2023

Es renova la instal·lació elèctrica del refugi de Colomina

Pallars Jussà Refugis

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) continua amb la tasca de milora dels refugis que gestiona. Dins d’aquest objectiu, s’emmarca la recent renovació de la instal·lació elèctrica del refugi de Colomina durant la primera setmana de juny. Aquest refugi se situa a la Vall Fosca (municipi de la Torre de Capdella), a l’extrem sud del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

L’acció de millora va consistir a renovar completament la instal·lació elèctrica de la part antiga del refugi, l’anterior a la darrera reforma de l’any 2017. A més, també es va col·locar un sistema d’il·luminació d’emergència en tot l’equipament. Actualment, doncs, el refugi suma una notable millora amb aquesta reforma.

Refugi de Colomina

Enlairat a 2.420 metres, en una balconada fantàstica de la Vall Fosca, al sector meriodional del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, Colomina és un dels dos refugis federatius -juntament amb Mallafré- situats al parc nacional. Punt de pas de l’arxiconeguda travessa Carros de Foc, pel refugi també hi passa el GR 11.20, una de les variants del sender de gran recorregut transpirinenc. Recentment reformat, l’edifici sobre el qual s’aixeca l’actual refugi té més de 100 anys d’història. Es tracta d’un preciós xalet de fusta situat en una de les zones lacustres més importants dels Pirineus. Peguera, Mainera, Montsent de Pallars o el pic dels Vidals són alguns dels nombrosos cims que es poden fer des del refugi. També agradables passejades aptes per a tothom al voltant dels nombrosos estanys de la zona. A l’estiu té un ràpid accés des de l’embassament de Sallente gràcies al telefèric de la Vall Fosca.