FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/03/2017

Es presenta el 41è Aplec Excursionista dels Països Catalans, a Reus

Excursionisme Societat

La 41a edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans es celebrarà del 6 al 10 de desembre i tindrà a la ciutat de Reus com a epicentre.  L’Aplec s’organitzarà conjuntament per les cinc entitats excursionistes de la capital del Baix Camp: Associació Excursionista Catalunya de Reus, Club Excursionista Reddis, Secció Excursionista del Centre de Lectura de Reus, Secció Excursionista del Club Natació Reus Ploms i Secció Excursionista del Reus Deportiu.

La presentació de l’Aplec s’ha celebrat al Centre de Lectura de Reus el 30 de març. Hi han assistit: el president de la FEEC, Jordi Merino; el vicepresident de la FEEC, Lluís Simó; i els corresponents representants dels centres excursionistes organitzadors. El president de la FEEC ha volgut destacar “l’esforç de tots els voluntaris que col·laboren per tirar endavant l’Aplec i que farà que sigui un èxit absolut. L’Aplec és la festa major de l’excursionisme i contribuirà a fer un país més lliure”.

Durant l’Aplec es realitzaran sortides excursionistes a les Muntanyes de Prades, Serra de Montsant i Serra de Llaberia, visitant alguns dels llocs més emblemàtics de cadascuna d’aquestes contrades. També s’organitzaran dues excursions més senzilles pels voltants de Reus, i pels més agosarats tres sortides a algunes de les vies ferrades més conegudes de la zona.

A més de les excursions, es celebraran sortides culturals guiades per Reus a llocs com el Centre de Lectura, el Palau Bofarull o el Pere Mata. Una de les sortides que es preveu que tingui més èxit serà la Ruta del Vermut.

En l’acte també s’ha presentat l’estructura organitzativa de l’Aplec, formada per set grans àrees; el lloc web de l’Aplec; i s’ha descobert el cartell i logotip guanyador amb el que es farà la difusió de la 41a edició de l’Aplec, dissenyat per David Llambrich.

Si bé la celebració de l’Aplec té total autonomia organitzativa, té el suport i forma part de la programació de la iniciativa “Reus, Capital de la Cultura Catalana 2017”, com a projecte cultural integrant i integrador.

Aplec Excursionista del Països Catalans

L’Aplec Excursionista dels Països Catalans és una trobada anual de caràcter festiu que es va celebrant en diferents territoris de parla catalana. A més de sortides a la muntanya també s’organitzen altres activitats culturals i socials.

El primer Aplec va tenir lloc al Tossal del Tres Reis, el punt més alt del Montsià, l’any 1977 i l’última trobada va ser a Esporles el passat octubre.