FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/11/2016

Esporles dóna el relleu a Reus per organitzar l’Aplec excursionista dels Països Catalans

Cultura Excursionisme Societat

Foto: Entrega de la senyera a les cinc entitats reusenques que organitzaran la pròxima edició de l’Aplec. Primer a l’esquerra (Jordi Merino president de la FEEC). Primer a la dreta (Xisco Colom president de la Federació Balear de Muntanya)

 

La localitat mallorquina d’Esporles ha estat la seu aquesta cap de setmana de la XL edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans. 

Esporles tornava a acollir aquest aplec vint anys després de fer-ho per primera vegada l’any 1996. Un aplec que tornava a les illes després de sis anys de no fer-ho i que no va decebre a cap dels participants.

Els Ermassets Club de Muntanya i el Grup Excursionista d’Esporles han estat els encarregats d’organitzar la trobada d’aquest 2016.

Esporles és un poble situat a la Serra de Tramuntana de Mallorca, Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, que aquest any ha acollit aquesta edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans amb tot un recull d’activitats relacionades amb la cultura, la història i la muntanya

IMG-20161102-WA0005

En aquesta edició de l’Aplec la major representació ha tornat ha arribar des del principat amb més de 200 persones però Esporles ha acollit també a gent de les illes (138), el País Valencià (117) o la Catalunya Nord (39) i representants de la Franja i Andorra.

Com a principals novetats a Esporles s’han incorporat activitats com; el descens de barrancs fet als Torrents de Biniaraix i Mortitx, la Marxa Nòrdica pel pinar de Canet, la BTT o la iniciació a l’escalada a l’estret de Valldemosa.

Des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya cal destacar la presència de diferents membres de la directiva de la FEEC, encapçalava l’expedició el mateix president,  Jordi Merino i el Vicepresident, Lluís Simó. A més a més dels membre de la Junta Directiva de la FEEC, Josep A. Sancho, Carme Oró i Carme Delgado i els veguers, Joan Mitjavila i Lluís Mas que també van assistir-hi .

L’assemblea celebrada a l’Ajuntament d’Esporles va designar quin serà el destí de la pròxima edició de l’Aplec.

Reus (Baix Camp) agafarà el relleu d’Esporles i serà l’encarregada d’organitzar el que serà ja, la XLI edició de l’Aplec Excursionista dels Països Catalans. La trobada de Reus serà entre el 6 i el 10 de desembre de l’any que ve.