FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/03/2017

Es constitueix la comissió assessora del Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona

Cultura

La Mostra de Cinema i el Cicle de Conferències s’han fusionat convertint-se en el nou Cicle de Muntanya de la Diputació de Tarragona. La unificació té com a objectiu consolidar-se com a referent de l’alpinisme i l’aventura a Catalunya. En aquest sentit, s’ha creat una comissió d’experts en la matèria, externa a la Diputació, on la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya hi té representació.

Els membres de la comissió són: Pilar Casas, cap del Servei de cultura Diputació de Tarragona;  Jordi Gil, periodista i director de Temps de Neu; Rosa Mª Bosch, periodista de La Vanguardia; Sebastián Álvaro, periodista i creador de Al Filo de lo Imposible; Darío Rodríguez, director de Desnivel; Pep Suñé, periodista de Tarragona Ràdio; i Lluís Simó, vicepresident primer de la FEEC.

Eduardo Martínez de Pisón obre el Cicle de Muntanya

Euardo Martínez de Pisón, gran viatger, alpinista, escriptor, professor universitari, conferenciant i divulgador, ha estat l’encarregat d’obrir el cicle. L’auditori de la Diputació de Tarragona s’ha omplert per gaudir d'”un dels pocs savis humanistes que queden”, tal i com el va definir Sebastián Álvaro en la roda de premsa de presentació del cicle.

Pisón ha centrat la seva conferència en el descobriment del paisatge de muntaya, fent un recorregut des dels pioners del segle XVIII com Horace-Bénédict de Saussure fins a contemporanis com Reinhold Messner. “La història del muntanyisme va començar per la cultura, per la contemplació i estudi del paisatge. En el segle XVIII, anar a la muntanya es va convertir en una espècie de Meca pels homes cultes de França o Anglaterra” ha explicat Pisón. L’acte ha finalitzat amb gran ovació a Pisón i ha suposat un exitós tret de sortida del cicle.

Fotografia / Ivan Torres