FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/06/2019

En marxa l’ampliació del refugi Sant Jordi

Berguedà Refugis

Ja fa una setmana que han començat unes obres d’ampliació i adequació del refugi Sant Jordi, situat al Parc Natural del Cadí-Moixeró, al terme municipal de Guardiola de Berguedà.

Les obres de millora, que s’allargaran aproximadament unes vuit setmanes, finalitzaran a finals de juliol. L’actuació consta de tres accions principals: la millora del sistema de depuració d’aigües residuals mitjançant la substitució de la fossa sèptica; el muntatge de les instal·lacions del refugi, que afectaran l’aigua, el sistema de calefacció, el gas i l’electricitat de l’equipament, així com també una reforma a la cuina del refugi. Finalment, la tercera línia d’actuació – i segurament la més vistosa- serà l’ampliació de l’edifici mitjançant un mòdul prefabricat que augmentarà de manera significativa l’espai destinat al menjador i a la zona de descans dels guardes. Unes millores globals que sens dubte faran augmentar el nivell de confort d’aquest equipament de muntanya. Mentre durin les obres, el servei als usuaris no es veurà afectat.

L’empresa aragonesa PRAMES, especialitzada en obres en llocs de difícil accés i condicions extremes com són els refugis de muntanya, és l’encarregada d’executar el projecte, com a guanyadora del concurs de licitació pública que la Federació va publicar al seu web el mes de març d’enguany.

Refugi Sant Jordi

Enlairat a 1.565 m d’altitud, situat al vessant sud de la serra de Moixeró, molt a prop del coll de Pendís, el refugi Sant Jordi s’inaugurà l’octubre de 1961. Actualment disposa de 44 places i forma part de la popular travessa Cavalls de Vent, així com també de Muntanyes Màgiques i el GR 107 “Camí dels Bons Homes”. L’accés al refugi a través del PR-C 125, una preciosa excursió que discorre pels Empedrats, resseguint l’espectacular i encaixonada vall del riu Pendís, és una experiència totalment recomanable. Pel què fa a les ascensions, l’estrella de la zona és el Penyes Altes del Moixeró (2.276 m), el cim més carismàtic de la serra de Moixeró.