FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Tino Rubio Gaspar
Foto: Tino Rubio Gaspar

Notícies - 08/06/2021

Els millors escaladors catalans competiran al Campionat de Catalunya d’escalada en bloc

Anoia Escalada esportiva Escalada

La cita més important de la temporada per als escaladors catalans, el Campionat de Catalunya de Bloc, torna una vegada més i després d’una llarga espera el 10 de juliol. Aquest any, els millors escaladors del nostre país tindran l’oportunitat de demostrar el seu talent a la Sala Ingravita a Igualada (Anoia), el rocòdrom indoor més alt de Catalunya i amb més recorregut escalable. Entre ells, les promeses de l’escalada del Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC).

Programa del campionat

La competició estarà dividida en dues franjes horàries, matí i tarda, i en les quals competiran primer les categories més joves, sub-12, sub-14 i sub-16, i després les més veteranes, la sub-18, l’Absoluta i Veterans. La classificació de sub-20 sortirà de la d’Absoluts.

La benvinguda dels escaladors juvenils serà entre les 7.00h i les 8.00h. En canvi, les categories sub-12, sub-14 i sub-16 tindran la seva benvinguda a partir de les 8:00h i les categories sub-18, sub-20, absoluta i veterans la tindran entre les 14.00h i les 14.30h.

Una vegada realitzada l’entrega de premis de les categories més joves, al voltant de les 15.00h començaran les rondes classificatòries i les posteriors finals de les categories sub-18, sub-20, absoluta i veterans que finalitzaran al voltant de les 21h.

Les inscripcions pel Campionat de Catalunya d’Escalada en Bloc ja es poden fer a través del web de la FEEC. Per a poder-se inscriure és obligatori tenir la llicència federativa vigent.

Premis en metàl·lic

Enguany, els cinc primers classificats, tant en categoria masculina com en femenina, després de fer el còmput dels tres campionats de Catalunya disputats, rebran premis en metàl·lic. Els campionats que s’han de disputar són el Campionat de Catalunya d’escalada en bloc, el Campionat de Catalunya d’escalada de dificultat i Campionat de Catalunya d’escalada de velocitat.

Protocols de seguretat per la Covid-19

Amb l’anunci d’aquest Campionat de Catalunya, l’activitat en l’escalada catalana torna després d’estar aturada per la crisi sanitària de la Covid-19 i ho farà amb totes les garanties i seguint totes les mesures de seguretat oficials.

La prova seguirà estrictaments els protocols establerts des de la FEEC i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física per la celebració d’esdeveniments esportius en recintes tancats. La FEEC també va elaborar l’any passat un protocol específic per les competicions i la pràctica de l’escalada en rocòdroms.

Actualment, les mesures restrictives a causa de la pandèmia limiten l’aforament dels espais esportius tancats, com els rocòdroms, a un màxim del 70%. Si aquestes mesures segueixen vigents el dia de la prova no es té previst que puguin haver-hi espectadors. Tot i això, més endavant es donarà més informació al respecte.