FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Tino Rubio Gaspar
Foto: Tino Rubio Gaspar

Notícies - 28/05/2021

Definits els campionats de Catalunya d’escalada esportiva

Anoia Barcelonès Maresme Escalada esportiva Escalada Seleccions catalanes

El Campionat de Catalunya d’escalada torna una vegada més amb les disciplines de Bloc, Velocitat, Dificultat i Paraescalada després d’un any d’espera a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. L’edició del 2020, que havia de celebrar-se a la tardor, va haver de ser ajornada sense data. Finalment no es va poder celebrar l’any passat i aquest estiu podrem tornar a gaudir de la competició d’escalada esportiva després d’una llarga espera.

El primer campionat de Catalunya en disputar-se serà el d’escalada en bloc el 10 de juliol a la Sala Ingravita a Igualada (Anoia). El 19 de setembre serà el torn de l’escalada de Velocitat que es disputarà al rocòdrom Climbat La Foixarda de Barcelona (Barcelonès), com en edicions passades. Per la seva banda, la competició d’escalada de Dificultat se celebrarà a la Sala Golem d’Arenys de Munt (Maresme) el 16 d’octubre, i, finalment, un dia més tard i a la mateixa sala, serà el torn de la Paraescalada.

Els actuals campions catalans

L’edició passada, què es va celebrar el 2019 a Sant Cugat del Vallès, va ser tot un èxit ja que hi van participar al voltant de 100 esportistes vinguts d’arreu de Catalunya. Els guanyadors i vigents campions catalans són Rut Cases (GE Manlleu) i Pau Galofré (AE Deu dits) en la prova d’escalada de dificultat i en la prova d’escalada de bloc, novament Rut Cases (GE Manlleu) i Pol Roca (CE St Quirze). Per aquesta nova edició, també s’espera que vingui una gran participació d’escaladors de clubs d’arreu del territori.

Cal recordar que aquest 2021 és un any molt important per l’escalada esportiva, ja que es disputarà per primera vegada en la història com a esport olímpic als Jocs Olímpics de Tòquio. Per aquest motiu, el Campionat de Catalunya d’escalada esportiva que se celebrarà aquest any agafa encara més rellevància i pot ser una porta pels esportistes que hi participin per a aconseguir arribar a futures edicions dels Jocs Olímpics, com els de París que se celebraran l’any 2024.

Protocols de seguretat per la Covid-19

Amb l’anunci d’aquest Campionat de Catalunya, l’activitat en l’escalada catalana torna després d’estar aturada per la crisi sanitària de la Covid-19 i ho farà amb totes les garanties i seguint totes les mesures de seguretat oficials.

La prova seguirà estrictaments els protocols establerts des de la FEEC i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física per la celebració d’esdeveniments esportius en recintes tancats. La FEEC també va elaborar l’any passat un protocol específic per les competicions i la pràctica de l’escalada en rocòdroms.