FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 28/02/2019

Els joves del CTAC es concentren al circ de Gavarnia

Alpinisme

Els joves del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya han realitzat una concentració durant el cap de setmana del 15 al 17 de març al circ de Gavarnia. El grup ha estat escalat diverses vies de gel d’entre 4 i 5 graus i d’entre 250 i 300 metres. Les cascades de gel, situades al primer mur, van ser Freezante (IV/4+, 250 m), Ice Folle (IV/5-, 300 m), Adrenaline (IV/5, 300 m), Fluide Glacial (IV/5, 300 m) i L’eau l’eau de l’eau là (IV/5, 300 m).

Concentració del CTAC al circ de Gavarnia

Roger Cararach va ser el tècnic que va acompanyar als set joves: Antoni Bach (Club Excursionista Moianès Independent), Marc de Vilalta (Club Excursionista Piolet Negre), Ester Godina (Club Excursionista Madteam), Eric Periago (Club Excursionista Palautordera), Octavi Puntas (Club Esquí Berguedà (SE)), Albert Valpuesta (Centre Excursionista de Catalunya) i Adrián Martínez (Centre Excursionista Parets).

Degut a les òptimes condicions meteorològiques i de gel, el grup es va centrar en repetir vies de molts llargs i molts metres de gel. Per la majoria, era la primera vegada que escalaven al circ de Gavarnia i va ser una bona prèvia, per la qualitat de les vies, abans d’encarar la concentració de Noruega que iniciaran aquest divendres.

El tècnic del grup d’alpinistes, Roger Cararach, considera que els joves del CTAC han experimentat una millora molt destacable en els últims anys, ja que el primer any era impensable anar a Gavarnia i fer cordades ells tots sols. “L’autonomia que han demostrat en aquesta concentració denota la gran feina feta i l’esforç que hi han posat els joves durant aquests dos anys”.

Cal recordar que, amb l’objectiu de potenciar les qualitats físiques i motrius dels joves a través d’una formació sobre tècnica, tàctica i estratègia en diverses modalitats de l’alpinisme modern, es va crear l’equip fix per les temporades 2017, 2018 i 2019.

Fotos / Roger Cararach