FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 16/08/2018

Els joves de les estades als Alps culminen dos 4.000

Alpinisme

Les regions del Valais i l’Oberland suís han estat l’epicentre de les estades per a joves als Alps del 15 al 21 de juliol, acompanyats pel Jordi Canyameres i l’Oriol Mestre. El primer objectiu era l’ascensió al Lagginhorn (4.010 m) i l’Oriol Mestre, instructor de les estades, va oferir una classe d’encordament, tècniques de progressió i rescat en esquerdes per poder culminar-lo. Amb punt de sortida a Saas Grund, i després de 4 hores d’ascensió gairebé ininterrompudes, arriben al cim amb molta il·lusió, ja que per a la majoria és el primer 4.000.

Cim del Lagginhorn

El dimarts 17 els joves van estar a la glacera més llarga d’Europa i declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO: l’Aletschglacier. Un altre dels objectius era el Gross Grünhorn (4.044 m), pel que primer cal fer l’avantcim Grünegghorn (3.860 m). Les condicions de la muntanya són bones i, després de 8 hores i mitja, els joves arriben al cim. Les vistes són fantàstiques i les sensacions inexplicables.

Cim del Grünegghorn

L’endemà estava previst fer el Finsteraarhorn (4.260 m), baixar al refugi i continuar fins a Fiesch per la glacera del Fieschglacier. Més de 15 hores. El guarda no els recomana fer-ho degut a la quantitat d’esquerdes que han aparegut a la glacera. El millor és tornar per l’itinerari que ja havien fet. Més segur però més llarg!

Al mig de l’Aletschglacier

Les estades s’acaben i el divendres 20 és el dia que tenien de marge per pal·liar contratemps, així que decideixen anar a fer escalada esportiva a l’escola d’escalada de Zeneggen. Allà passaren el dia escalant vies (escalada esportiva) de dificultat de 5è fins a intents a itineraris de 7b. Tothom prova i repeteix diferents itineraris, malgrat les molèsties de les nafres als peus d’alguns dels participants.

El director de les estades, Jordi Canyameres, torna amb molt bones sensacions: “Guardaré un bon record, pel que hem viscut, hem aprés i hem gaudit. Només desitjo que els participants en pensin el mateix.”

Text i fotos / Jordi Canyameres