FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/08/2014

Els joves de la FEEC participen a les estades d’alpinisme als Alps

Alpinisme

Tots nois i noies d’entre 18 i 25 anys i membres de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya han participat a les estades d’alpinisme que s’han celebrat entre el 20 i el 26 de juliol als Alps suïssos. Els joves procedents de diversos indrets del país des de Navàs, Tarragona, Sant Just Desvern, Terrassa, Torelló, Reus, Lleida, Sabadell i Barcelona, han estat dirigits per Jordi Canyameres i els guies Pau Gómez i Ferran Martínez.

La zona escollida ha estat Valais i l’Oberland, amb el Camp Base en un càmping de Visp i, malgrat que les condicions meteorològiques no han estat massa favorables, s’han escollit dos cims de més de 4.000 metres, on alguns dels joves alpinistes s’estrenaven en alçada. El dia 21 de juliol l’expedició es va traslladar a Zinal, punt de partida al cim del Bishorn. Els nois i noies van anar, sota la pluja, fins al nou i modern refugi de Tracuit (3.256 m) i el dia 23, esperant una millora meteorològica, van visitar Vercorin, una zona d’escalada esportiva, realitzant vies de V+, VIa, VIb, VIc i VIIa. El dia 24, malgrat el mal temps, es van desplaçar fins a Grimsel Pass, per pujar al refugi Finsteraarhornhütte, però no van poder-hi arribar a causa de la boira i la pluja constants.

L’endemà els joves alpinistes van agafar el primer telefèric de Hohsaas fins al peu del Weissmies, i com que en aquesta ocasió el temps els va acompanyar, van formar tres cordades i l’equip va superar sense problemes els 900 metres fins els 4.023 del Weissmies. Aquell mateix dia, i aprofitant el temps de les estades fins al final, els joves van anar a escalar a Klettergarten, una zona d’escalada esportiva amb molta varietat de vies, de diferents dificultats i de diversos llargs.