FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/04/2017

Els esquiadors catalans pugen als podis finals de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya

Esquí de muntanya

La Val d’Aran Skimo World Cup, organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya i el Centre Excursionista d’Aran, ha estat la darrera de les proves puntuables per la copa del món d’esquí de muntanya de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF). L’esdeveniment ha portat a la Vall d’Aran als millors esquiadors de muntanya del món i ha estat un èxit absolut de participació i organització.

L’entorn de l’estació d’esquí de Baqueira Beret ha acollit tant la prova individual com la vertical, els dies 8 i 9 d’abril. Per un cap de setmana, el Pla de Beret s’ha convertit en l’epicentre mundial de l’esquí de muntanya.

La Val d’Aran Skimo World Cup decideix els podis finals. Cinc catalans entre els millors

La prova disputada en territori català ha decidit els podis en les disciplines individual i vertical, a més de la classificació combinada. Els premis de la general d’esprint es van entregar a la Mondolé Ski Alp, el 26 de març. En esprint, Clàudia Galícia i Marta Garcia, ambdues del CE Cerdanya Skimo Team, van aconseguir les medalles de plata i bronze, respectivament.

Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) s’ha acomiadat de la categoria promesa amb la plata de la combinada i el bronze tant en la modalitat individual com en la vertical. Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) ha finalitzat tercer en la vertical, malgrat no haver competit en la darrera de les curses a la Val d’Aran.

Clàudia Galícia ha estat tercera en la general combinada sènior de la copa del món, després d’haver-se classificat cinquena en la modalitat individual, vuitena en la vertical i segona en esprint. Júlia Casanovas (Ski Club Camprodon), en la seva darrera participació com a júnior, ha estat tercera de la general tant en la modalitat individual com en la combinada.

Amb aquests resultats, el balanç català en la Copa del Món ha estat de tres podis en la combinada, amb Galícia, Cardona i Casanovas; dos en la modalitat individual, amb Cardona i Casanovas; dos més en la vertical -Jornet i Cardona; i dos en modalitat esprint, amb Galícia i Garcia.

Fotografies / Quim Pons i Ivan Torres