FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/03/2017

Els esquiadors catalans, entre els millors a la Pierra Menta

Esquí de muntanya

La regió de Beaufort (França) ha acollit un any més la Pierra Menta. La 32a edició de la cursa de curses de l’esquí de muntanya s’ha disputat entre els dies 8 i 11 de març. La prova, que es divideix en quatre etapes, on se superen a diari al voltant dels 2.500 metres de desnivell positiu, ha comptat amb la presència de nombrosos esquiadors catalans.

Kilian Jornet, segon. Nil Cardona i Oriol Cardona, setens de la general

Kilian Jornet (AE Ekke Lleida) s’ha fet amb la segona plaça a la Pierra Menta formant equip amb el francès Alexis Sévennec. Jornet no ha pogut revalidar el títol aconseguit l’any passat, quan va córrer amb Mathéo Jacquemoud, guanyant tres de les quatre etapes. Jacquemoud va ser baixa d’última hora i Jornet va poder formar parella amb Sévennec, que també s’havia quedat sense company.


Segona posició per Kilian Jornet fent equip amb Alexis Sévennec   Foto / Skialper

Nil Cardona (CE Cerdanya Skimo Team) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), membres de la selecció catalana d’esquí de muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) han aconseguit el setè lloc en la classificació general final, amb un acumulat d’11 hores 17 minuts. Amb aquest resultat els germans Cardona han millorat la novena plaça de l’edició passada.

La tercera etapa de la Pierra Menta va ser la millor per l’Oriol i el Nil Cardona, aconseguint una cinquena posició, amb un temps de 2 hores 48 minuts, i superant a rivals directes en la classificació com l’equip francès format per William Bon Mardion i Xavier Gachet. L’etapa es recordarà com una de les més complicades d’aquesta edició, amb cinc exigents pujades, passatges tècnics i neu dolenta en les baixades.


Els germans Cardona en la segona etapa   Foto / Ton Massagué

La victòria de l’edició 2017 de la Pierra Menta ha estat pels italians Matteo Eydallin i Damiano Lenzi, amb un temps acumulat total de 10 hores 23 minuts. Segona plaça per Jornet-Sévennec, amb 10 hores 37 minuts, i tercera per la parella, també italiana, Nadir Maguet i Michelle Boscacci, amb 10 hores 40 minuts.

Jordi Alís i Joan Reyné, del CTEMC, entre els millors

Jordi Alís (UE Urgellenca) i Joan Reyné (Ski Club Camprodon), ambdós membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC), s’han quedat a només una posició del Top 20, quedant situats en la plaça número 21 de la general. Alís i Reyné han acumulat un temps de 12 hores 25 minuts.

“Hem finalitzat una Pierra Menta força dura i tècnica on hem passat de la neu pols del primer dia a la neu dura de l’última jornada. En una cursa de quatre dies la regularitat és la clau de l’éxit i gràcies a això, tret d’algun contratemps, hem pogut acabar amb en Joan Reyné en la posició 21” ha explicat Jordi Alís.


Alís i Reyné superant un dels colls de la segona etapa   Foto / Ton Massagué

Els més joves del CTEMC també protagonistes a la Pierra Menta 

Els esquiadors catalans de la categoria júnior també han aconseguit bons resultats a la Pierra Menta. En aquesta categoria la cursa es redueix a dues etapes i els desnivells són inferiors als de la cursa absoluta.

Tres han estat els equips del CTEMC presents a la Pierra Menta: Pau Coll (Ski Club Camprodon) i Aribau Portillo (AE Mountain Runners del Berguedà); Albert Artís (UEC Cornellà) i Joan Soler (AE Moutain Runners del Berguedà); i Óscar Simó (La Molina Club d’Esports) i Narayan Macià (UE Vic). Coll i Portillo s’han fet amb la 12a posició, Soler i Artís amb la 33a, i Simó i Maciò amb la 36a.


Soler i Artís negociant amb les pells de foca   Foto / Ton Massagué

Marta Riba, cinquena. Ares Izard i Lula Martínez quinzenes 

Marta Riba (Club d’Esquí La Pobla de Segur), formant parella amb la francesa Valentine Fabre, ha aconseguit el millor resultat català en categoria femenina, amb la cinquena posició. Riba i Fabre han acumulat un total de 14 hores 40 minuts en cursa.

Ares Izard (CE Lleida) ha estat 15a, fent parella amb Lula Martínez, tancant el Top 15 amb un temps total de 17 hores 44 minuts.

Marta Riba, en segon plànol, amb Valentine Fabre   Foto / Ton Massagué

Les guanyadores femenines de la Pierra Menta 2017 han estat la sueca Emelie Forsberg i la francesa Laetitia Roux, amb un temps total de 13 hores 18 minuts. Segons han estat Jennifer Fietcher i Séverine Pont, amb 13 hores 37 minuts, i terceres Axelle Mollaret i Lorna Bonnet, amb 13 hores i 52 minuts.

Podeu consultar la classificació completa de la Pierra Menta en aquest enllaç.

Foto de portada / Joan Cardona