FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/03/2016

Kilian Jornet, Clàudia Galícia i Mireia Miró, podi a la Pierramenta

Esquí de muntanya

La regió de Beaufort, a França, ha sigut l’escenari de la mítica cursa d’esquí de muntanya Pierramenta. La prova forma part del calendari de la Copa del Món de curses de llarga distància per equips de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF), i també del circuit de La Grande Course. La 31a edició ha aplegat 210 parelles, que han cobert un total de quatre etapes, acumulant cada dia més de 2.600 metres de desnivell.

Kilian Jornet i Mathéo Jacquemoud, domini absolut a la Pierramenta

La parella formada pel català Kilian Jornet i el francès Mathéo Jacquemoud s’ha proclamat campiona de la Pierramenta. Jornet i Jacquemoud han dominat la cursa els 4 dies, i s’han fet amb la victòria en tres de les quatre etapes. L’atleta de la Cerdanya ha comentat: “Ha sigut una Pierramenta especial. Ha fet molt bon temps i els recorreguts han sigut increibles. Cada dia s’han fet més de 2.600 metres de desnivell. Hem tingut sensacions molt bones amb el Mathéo des del primer dia, i això ens ha permès atacar en totes les etapes, i també gaudir-les. Per mi, una victòria aquí té més valor que una prova de la Copa del Món, o qualsevol altra cursa.” Amb aquest resultat, Kilian Jornet suma ja quatre victòries a la clàssica francesa, després de fer-se amb les edicions de l’any 2008, 2010 i 2011.

L’equip format per William Bon Mardion i Xavier Gachet ha sigut capaç de superar a Jornet i Jacquemoud a l’última etapa, i s’ha assegurat així la segona plaça de la classificació general. Els tercers classificats han sigut els italians Michele Boscacci i Robert Antonioli.

Clàudia Galícia i Mireia Miró, segones en categoria femenina

Merescuda segona posició per Clàudia Galícia i Mireia Miró, que durant les quatre etapes han sigut les màximes rivals de la parella guanyadora, formada per Laetitia Roux i Axelle Mollaret. Les catalanes han pujat al segon calaix del podi tots els dies, sense cedir en cap moment davant de les terceres classificades, les italianes Katia Tomatis i Martina Valmassoi. Clàudia Galícia explica: “Estem les dues molt contentes. Hem gaudit al màxim de la Pierramenta. Hem assolit l’objectiu que ens havíem proposat. Una segona posició aquí és gran resultat. Ens hem entès molt bé amb la Mireia.”

Nil i Oriol Cardona, entre els 10 millors equips

A banda dels podis, altres catalans han acabat entre els 35 millors equips de la Pierramenta. Els germans Cardona, han aconseguit la novena posició en dues de les quatre etapes, i han entrat al Top 10 final, amb una novena plaça a la general. Joan Reyné, també ha fet un gran paper, formant parella amb el madrileny Antonio Alcalde, entrant al Top 20, amb una 19a posició final.

La parella que ha representat a la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya, formada per Marc Solà i Gerard Vila, ha sigut 33a. Marta Riba ha fet equip amb la sueca Ida Nilsson, acabant en cinquena posició.

Fotografies / Antoni Massagué i Clàudia Galícia

[table id=212 /]