FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 20/10/2016

Els esportistes del CTCMC fan la darrera concentració de la temporada a la Guingueta d’Àneu

Curses per Muntanya

El Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC) de la FEEC es va concentrar per darrer cop aquesta temporada, a les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà), els dies 8 i 9 d’octubre. Durant el cap de setmana es portaren a terme dues sortides en l’entorn muntanyenc del Pallars.

El dissabte, des de la Guingueta d’Àneu, els integrants van pujar en direcció al poble de Jou, per després arribar al refugi del Pla de la Font, pujar al Coll de Fogueruix i finalment baixar cap a la localitat d’Espot, cobrint un circuit de 11,5 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu. Aprofitant el fort desnivell de la ruta i que l’hivern s’apropa, els integrants van realitzar un treball de desplaçament amb bastons.

feec_concentració_CTCMC_3

El dissabte a la tarda va servir per descansar, realitzar activitats complementàries com slackline i fer una xerrada constructiva i reflexiva sobre el que ha estat la temporada del CTCMC.

Diumenge, per posar punt i final a la trobada i a la temporada, els joves van realitzar una altre ruta d’alta muntanya. El grup va sortir de la localitat de Cerbi per pujar a la Vall del Nyiri, passant per l’estany de Buixasse, creuar el Coll de Curiós, baixar direcció l’estany Calberante, estany de la Gola, refugi lliure de la Gola, per flanquejar cap a l’ermita de Sant Beado, i retornar a Cerbi. Una ruta circular d’aproximadament 16 quilòmetres i 1.100 metres de desnivell positiu.

Text i fotos/ Pere Rullan