FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 16/02/2020

Els equips Freixinet-Ferrer i Puigarnau-Tremps triomfen a la Certascan-Sergi Escalera

Pallars Sobirà Esquí de muntanya

La parella Xavier Freixinet-Ignasi Ferrer (CE Baix Empordà) i Silvia Puigarnau-Clàudia Tremps (AE Vidabona) han resultat guanyadors en la cursa 28a Certascan-Sergi Escalera, celebrada a l’estació d’esquí de Tavascan. La prova, organitzada conjuntament per l’Agrupació Científico-Excursionista de Mataró i el Club Esquí Tremp, ha reunit fins a una setantena d’esquiadors en una de les clàssiques de l’esquí de muntanya català. 

El recorregut de la cursa, un dels més espectaculars del pirineu català, arribava als cims del Pic de la Coma del Forn, Montforcado i Campirme, posant a prova l’habilitat i la técnica dels esquiadors a través de les escarpades crestes i canals de la zona.

L’equip format per Xavier Freixinet i Ignasi Ferrer (CE Baix Empordà) han tirat d’experiència en aquest tipus de terreny i s’han imposat amb un temps de 2 hores i 9 minuts. Només dos minuts després creuava la linia d’arribada l’equip format per Xavier Guiu i Daniel Vilà (CE Cerdanya Skimo Team), mentre que Manuel Raventós i Jordi Bolet (CE Madteam) pujaven al tercer escalafó del podi amb 2 hores i 14 minuts.

En categoria femenina absoluta només ha participat un equip, el format per Silvia Puigarnau i Clàudia Tremps (AE Vidabona), alçant-se amb el triomf amb 2 hores i 48 minuts.

La cursa Certascan-Sergi Escalera representava la tercera parada de la 36a Copa FEEC-Ferrino d’Esquí de muntanya. Amb aquests  resultats, Clàudia Tremps (AE Vidabona) s’afiança en el liderat en categoria femenina, mentre que en categoria masculina segueix la rivalitat entre Ignasi Ferrer (CE Baix Empordà), Xavier Freixinet (CE Cerdanya Skimo Team) i Martí Lázaro (CE Ripoll). 

Podeu veure els resultats en aquest enllaç.

La propera prova del circuit será el proper 1 de març en la cursa d’esquí de muntanya més antiga de Catalunya, el 36è Ral·li del CEC. Les inscripcions restaran obertes fins el 27 de febrer al web de la FEEC.