FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 20/10/2020

La tecnificació de la FEEC no s’atura

Escalada esportiva Esquí de muntanya Centres de tecnificació

Davant la situació actual d’augment de casos per Covid-19, des de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya s’han elaborat diferents protocols que s’estan complint per part de les entitats organitzadores d’entrenaments i de proves de muntanya que segueixen també els protocols que ha proposat la federació. Un exemple clar són els centres de tecnificació de la FEEC que han adoptat mesures específiques en els seus entrenaments i han dividit grups, creat grups estables i han reorganitzat el calendari: Estades que abans duràven diversos dies, ara són jornades d’un sol dia i la introducció d’algunes classes de forma online.

És el cas del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) que ha fet una nova concentració dedicada a la millora de la tècnica i la resistència de l’esquí de muntanya seguint tots els protocols i mesures recomanades des del Govern. La primera de les sessions va servir per treballar amb els rollers a la vessant nord del Puigmal i també realitzant un entrenament de força. Cal destacar que algunes sessions es realitzen de forma online per tal d’adaptar els entrenaments a la realitat del país i evitar al màxim l’utilització d’espais tancats.

Els components del CTEMC que torna a estar coordinat aquesta temporada per Pau Gómez i Gil Orriols, van poder gaudir del primer dia d’esquí en grup gràcies a la neu que ha caigut a diferents cotes del pirineu aquesta darrera setmana. El grup on hi destaca la presència dels quatre medallistes olímpics, va realitzar una bona sessió d’esquí de muntanya a la vessant nord de Porté-Puymorens.

El què tampoc s’ha aturat i continua endavant seguint totes les mesures sanitàries és el Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC) que aquest cop ha fet dos simulacres de competició a la sala Monobloc de Reus per tal de poder dividir al màxim a tots els participants. En aquests simulacres hi van participar escaladors de les categories Sub-12, 14, 16, 18 , 20 i absoluts juntament també amb els esportistes de la Selecció Catalana d’Escalada.

Durant les sessions és va treballar amb blocs de coordinació, blocs de compressió i tècnics. Tots els blocs es van equipar especialment per a la ocasió tan per les categories més joves com les més grans. A més, també van poder treballar amb algunes dinàmiques per conèixer el feedback de tots, juntament també amb els seleccionadors i els equipadors.

La FEEC manté l’activitat sota tots els protocols oficials

D’aquesta manera tan el CTEEC  com el CTEMC han pogut evaluar el nivell actual que presenten els esportistes per tal de poder anar millorant poc a poc, ja que el calendari, per a tots, és totalment diferent davant la situació actual de pandèmia.

Destacar sobretot que a dia d’avui els Centres de Tecnificació FEEC compleixen amb totes les mesures de seguretat corresponents. Davant qualsevol activitat, es redueixen els grups, es prèn la temperatura corporal, es registra i s’utilitza la mascareta de forma obligatòria sempre que no dificulti en la pràctica esportiva. Tant els esportistes com els tècnics en general són conscients del moment actual en què es troba la societat i s’adapten a la realitat canviant de cada dia de la forma més segura i eficaç.