FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Quim P. Casadesús
Foto: Quim P. Casadesús

Notícies - 14/10/2020

L’esport català parat quinze dies per frenar el rebrot de Covid-19

Federats

La Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física ha comunicat a les diferents federacions esportives catalanes que de moment els dos pròxims caps de setmana s’aturen les competicions previstes per intentar frenar l’increment de casos de Covid-19 al país.

Així qualsevol activitat federativa competitiva organitzada per aquests propers quinze dies a partir del pròxim divendres 16 d’octubre queda ajornada. Aquesta normativa no afectarà a competicions de caràcter estatal o internacional que se celebrin a territori català com tampoc a lligues professionals.

També se seguiran permetent els entrenaments amb els grups estables habituals i seguint els protocols establerts per cada federació per evitar el contagi de la Covid-19.

Aquesta mesura ha estat aprovada pel PROCICAT com a una de les noves restriccions que ha anunciat el govern català per contenir els rebrots de coronavirus que s’han tornat a incrementar les darreres setmanes.

Pel que fa a les activitats de les entitats excursionistes es podran seguir realitzant seguint els protocols marcats per la FEEC, així com els diferents cursos de formació federativa. La FEEC recomana a les entitats i clubs que disminueixin les seves activitats i que en la mesura que els sigui possible les ajornin per pròximes dates. Des del govern català s’ha demanat la reducció de la mobilitat dels catalans i catalanes.

Aquestes noves mesures es començarien a aplicar a partir d’aquest pròxim cap de setmana.

 

Campionats i entrenaments seguint protocols

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha estat representada a la reunió conjunta amb la SGEAF pel seu president Jordi Merino que com la resta de presidents han defensat l’aplicació dels protocols que han dissenyat les federacions catalanes per poder mantenir en funcionament l’esport català.

La FEEC ha elaborat diferents protocols que s’estan complint per part de les entitats organitzadores de proves i per part d’aquelles proves de muntanya que segueixen també els protocols que ha proposat la federació.

La celebració el passat mes de setembre del Campionat de Catalunya de Curses per Muntanya a Berga amb 600 participants és una de les darreres proves on s’han posat en funcionament els protocols i on ha quedat demostrat que l’esport seguint les mesures establertes és segur i recomanable.

Els diferents centres de tecnificació de la FEEC també han adoptat mesures en els seus entrenaments i han dividit grups, creat grups estables i canviat estades per jornades d’un dia.

Pel que fa als refugis de la FEEC aquests seguiran en funcionament seguint els protocols i les reduccions marcades fins ara.

 

PROTOCOLS FEEC 

Comunicat SGEAF

Mesures generals Salut Generalitat