FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/04/2019

Els campions de Catalunya d’esquí de muntanya per equips es decidiran al Ral·li del CEC

Esquí de muntanya

Arriba la cursa més antiga dels Pirineus. El Ral·li del CEC celebra la seva 61a edició decidint els campions de Catalunya d’esquí de muntanya per equips i i els guanyadors de la 35a Copa FEEC-Ferrino. Organitzat pel Centre Excursionista de Catalunya, aquest diumenge 7 d’abril recorrerà l’entorn de Bagergue per fer gaudir de valent els amants de l’esquí de muntanya.

El traçat començarà a Pla dera Ribèra, a un quilòmetre de Bagergue, per endinsar-se resseguint la pista forestal fins a la Borda dera Lana. Un cop a la Borda, els participants aniran guanyant alçada fins a la Cabana de Moredo, a 1.800 metres. Els esquiadors continuaran per la pista de Varradós, tot i que de seguida deixaran el camí per enfilar-se a una vall secundària que els farà arribar a la carena de la Serra d’Arenho, a la cota 2.485 metres. En aquest punt podran treure’s les pells per fer el primer descens, tot i que aviat tornaran a posar-se-les per arribar a una coma poc concorreguda que portarà als esquiadors i esquiadores fins al cim del Samont (2.506 metres). Des del pic descendiran per la vessant nord-est i, malgrat tornar a pujar, s’hauran de calçar els grampons per arribar fins al cim des Neres a 2.511 metres. D’allà baixaran pel vessant contrari per anar a buscar la darrera pujada de la jornada, la remuntada fins al cim dera Pincèla, on els participants descendiran aproximadament 1.000 metres per arribar a l’arc de meta.

Les inscripcions es poden formalitzar fins dijous 4 d’abril. Aquesta prova, que decidirà els campions de la 35a Copa, dona continuïtat a la Travessa Ransol-La Serrera, que es va disputar el passat 30 de març a Andorra, amb victòria de Maria Fargues – Lorena Ledesma i Martí Làzaro – Ferran Teixidó.

En aquesta edició, per tal d’obrir la jornada a un públic més ampli, l’entitat ha volgut complementar el Ral·li amb la 1a Marxa Popular d’Esquí de Muntanya dels Pirineus, una oportunitat per a tots els amants de l’esquí de muntanya de gaudir d’una jornada agradable, recorrent un itinerari atractiu, fàcil, segur, perfectament marcat, i amb un tall d’horari adequat i conseqüent als criteris de seguretat.

Foto / Ramon Regí