FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/03/2019

Fargues-Ledesma i Làzaro-Teixidó fan el primer pas a la Copa FEEC-Ferrino

Esquí de muntanya

Andorra ha estat l’escenari de la Travessa Ransol-La Serrera, una cursa d’esquí de muntanya organitzada per Soldeu Esquí Club aquest cap de setmana. La cursa ha estat la primera en obrir el calendari de la 35a Copa FEEC-Ferrino d’Esquí de Muntanya per equips i ho ha fet amb unes condicions primaverals inmillorables. Les guanyadores de la travessa han estat les andorranes Maria Fargues i Lorena Ledesma i en en categoria masculina l’equip format per Martí Làzaro (CE Ripoll) i l’andorrà Ferran Teixidó.

Un total d’una trentena de parelles han realitzat els 18 quilòmetres i 1.700 metres de desnivell positiu que conformava la cursa. El traçat de la cursa ha sortit de la parròquia de Canillo, on des de Ransol ha començat a endinsar-se, després d’un ascens de 600 metres de desnivell positiu, cap a Clots d’Embolcar per arribar seguidament a l’Estany de Ransol. Després els esquiadors i esquiadores s’han dirigit a la Carena de les Rebes a 2.715 metres d’altitud on tornarien a descendir per pujar al punt més alt de la cursa, el Pic de la Serrera a 2.912 metres. D’allà, descendien per tornar a pujar a 2.675 metres, a Breccia. Un cop en aquest punt els esquiadors s’han pogut treure definitivament les pells de foca per encarar els últims 700 metres de desnivell negatiu que els tornaria a fer arribar a la línia de meta situada a Ransol.

Participants de la Travessa Ransol-La Serrera

El podi femení ha estat format per tres parelles andorranes. Les primeres en arribar han estat Maria Fargues i Lorena Ledesma que han liderat la prova i han aconseguit parar el cronòmetre amb 2h49’05”. Seguidament han entrat per l’arc de meta Carol Cureau i Queralt Riba amb un temps de 3h14’30”. Maite Navarro i Txell Pages han tancat el podi femení amb un total de 3h49’24”.

En categoria masculina Martí Làzaro i Ferran Teixidó arribaven els primers a la línia de meta amb 1h58’26”. Tres minuts després Jordi Palomares i Pere Rullan (Molina CE) han estat la primera parella catalana en creuar l’arribada amb un temps de  2h01’46”. El tercer lloc ha estat pels andorrans Manel Pelegrina i Carles Rossell que han parat el crono amb un temps de  2h10’44”.

L’última prova del calendari a Baqueira Beret

Enguany el calendari de competicions de la 35a Copa FEEC-Ferrino d’Esquí de Muntanya per equips s’ha vist escurçat a causa de les irregulars condicions hivernals.

La Traça Muga, primera prova del calendari i alhora Campionat de Catalunya de la modalitat va ser anul·lada, una setmana abans de realitzar-se la competició, per manca de neu. D’aquesta manera, el calendari ha quedat reduït a dues proves, la primera ha sigut la realitzada aquest cap de setmana, Travessa de Ransol la Serrera, i la segona, i última, serà el 61è Ral·li d’Esquí de Muntanya del CEC que se celebrarà el proper cap de setmana, 7 d’abril. La prova serà Campionat de Catalunya per equips d’Esquí de Muntanya i alhora l’última prova del calendari de la 35ª Copa FEEC-Ferrino.

Fotos / Roger Molist