FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 08/09/2014

Els alpinistes de la FEEC finalitzen la concentració realitzada al Perú aquest estiu

Alpinisme

Els membres del Centre de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (CTAC) de la FEEC han realitzat una concentració a les serralades Blanca, de l’Huayhuas i Central de Perú durant els mesos de juliol i agost. Malgrat les dolentes condicions meterològiques d’aquest estiu, influenciades per el corrent del “Niño”, l’activitat esportiva dirigida pel director del CTAC i membre de la UEC de Mataró, Toti Valés, ha estat considerable.

A la concentració peruana hi han participat els membres del CTAC de la FEEC: Bernat Vilarrassa, del CE de Banyoles; David Belmonte, del CE de Sabadell; Adrià Chueca, del CEAE Piolet Negre; Àlex Vicedo, de l’AE del Pallars; Èric Riba, de la UE de Matadepera; Bru Bunsom, del CE de Tarrasa; i Marc Mundet, de la UEC de Gràcia. A la concentració tambe s’hi van afegir el tècnic del CTAC, Elies Coll; l’esportista i exmembre del CTAC, Miquel Mas; i la jove promesa de la federació aragonesa, Alvaro la Fuente.

Ascensions a diversos cims de cinc i sis mil metres

Després de les prèvies fetes a les muntanyes de la zona de Chamonix, a Perú, el conjunt del equip ha realitzat ascensions a diversos cims de cinc i sis mil metres, han obert una via en un barranc de mès de dos mil metres de desnivell, i han obert i repartit vàries vies d’alta dificultat en roca.

Els cims “nevados” assolits pel CTAC a Perú en aquesta concentració han estat: Pisco (5752 m), Urus (5495 m), Isincha (5530 m), Tocllaraju (6034 m), Vallunaraju (5686 m), Huamasharaju (5434 m), Alamayo (5947 m), Astesonraju (6087 m), Churup (5493 m) i Chopicalqui (6345 m).

En escalada en roca han realitzat: la via del 85, a la paret de l’Esfinge (5.325 m), la via de Mirando al Churup (360 m 7b) a la vall de Yaka, i la via del Qui io vado ancora (560 m 7c) a la vall de Rurec. També han realitzat el descencs del barranc de la Gran Catarata, al canyó del Pato, 2.000 m de desnivell 26 rappels, una activitat que durar quatre dies.

Activitats a la serralada Central del Perú

Alguns dels membres de l’equip es varen traslladar a la serralada de l’Huayhuas, on es va intentar l’ascensió del Nevado de Puscanturpa, però, el mal temps va fer que no fos posible finalitzar-la. L’altra part del grup va acudir a la serralada Central, concretament a la poc coneguda regió de Matucana, on van realitzar l’ascensió al Nevado Japayoc 5.095 metres, van obrir una aresta al Nevado Tatajaico 5.450 metres (Aresta Anarquia 4 superior) i van assolir el cim verge del Nevado Paca Chico 5.250 metres, per la nova via Set de deu 60a i aresta de 3 fins el cim.

Aquestes fites i el conjunt de la concentració a Perú del CTAC de la FEEC ha estat possible gràcies al suport de la Generalitat de Catalunya, Sony, Barcelona Climb, l’Institut Kaplan, Dynamic Systems, Gargola, Global Projects, Risk 112 i Taf.