FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Josep Llusà
Foto: Josep Llusà

Notícies - 05/10/2022

El refugi Serra d’Ensija millora la potabilització de la seva aigua

Berguedà Excursionisme Excursionisme Refugis

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) segueix apostant per introduir millores en diferents aspectes en els refugis que gestiona. D’aquesta manera ahir dimarts es va instal·lar un potabilitzador d’aigua de consum al refugi de la Serra d’Ensija, situat al terme municipal de Saldes (Berguedà).

Aprofitant un vol en helicòpter que havien contractat els guardes, durant la jornada d’ahir es va ha col·locat un aparell per potabilitzar l’aigua del refugi mitjançant rajos ultraviolats.  D’aquesta manera, ara es podrà consumir de manera més segura l’aigua corrent del refugi.

Properament es col·locarà un aparell de les mateixes característiques al refugi dels Estanys de la Pera (Cerdanya) i pràcticament es completarà la llista dels equipaments guardats de la FEEC que disposen d’aigua potabilitzada per al consum. Una acció que es completarà al llarg de l’any 2023.

Refugi Serra d’Ensija

Enlairat a 2.156 m d’altitud, en una magnífica raconada envoltada de prats, ben a prop de la seva màxima elevació de la serra d’Ensija, el Cap de la Gallina Pelada (2.321 m), el refugi de la serra d’Ensija és un equipament ideal tant per passar-hi la nit com per aturar-s’hi a fer un mos. Els camins d’accés pel barranc de Llobateres i per la Font Freda són una delícia. Es tracta també d’un indret magnífic per a la pràctica de l’excursionisme hivernal amb raquetes de neu i de l’esquí de muntanya d’inicició, amb uns perfils de muntanyes majoritàriament arrodonits, ideals per a la pràctica d’aquesta disciplina de muntanya. Punt de pas de la travessa Tora Blava, Ensija és l’únic refugi guardat d’aquesta serralada prepirinenca situada al cor del Berguedà, que amaga molts tresors amagats.

 

Josep Llusà (adjunt a l’àrea de Territori de la FEEC)