FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Toni Bosque
Foto: Toni Bosque

Notícies - 03/06/2021

El refugi Sant Jordi renova la seva instal.lació fotovoltaica

Berguedà Excursionisme Refugis

Durant la setmana del 24 al 28 de maig s’han realitzat obres de millora de les instal·lacions del refugi Sant Jordi de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, situat al vessant sud del coll de Pendís, al Parc Natural del Cadí-Moixeró (Berguedà).

D’una banda s’ha renovat completament la instal·lació fotovoltaica del refugi. Concretament s’han instal·lat 24 noves plaques solars d’alt rendiment i també s’han renovat les bateries, els inversors i els reguladors que van associats a aquest tipus de instal·lacions d’energies autònomes. Aquesta millora permet al refugi augmentar notablement la seva capacitat de producció d’energia, la qual cosa és bàsica per un equipament aïllat d’aquestes característiques.

D’altra banda, s’ha aprofitat l’ocasió per a substituir tot el revestiment exterior de fusta de la façana del refugi, que estava molt malmès.

Refugi Sant Jordi

Enlairat a 1.565 m d’altitud, situat al vessant sud de la serra de Moixeró, molt a prop del coll de Pendís, el refugi Sant Jordi s’inaugurà l’octubre de 1961. Actualment disposa de 44 places i forma part de la popular travessa Cavalls de Vent, la recent Alta Ruta del Cadí, així com també de Muntanyes Màgiques i el GR 107 “Camí dels Bons Homes”. L’accés al refugi a través del PR-C 125, una preciosa excursió que discorre pels Empedrats, resseguint l’espectacular i encaixonada vall del riu Pendís, és una experiència totalment recomanable. Pel què fa a les ascensions, l’estrella de la zona és el Penyes Altes del Moixeró (2.276 m), el cim més emblemàtic de la serra de Moixeró.