FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 19/10/2022

El refugi dels Estanys de la Pera millora la potabilització de la seva aigua

Cerdanya Excursionisme Refugis

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) segueix introduint millores en els refugis que gestiona. D’aquesta manera ahir dimarts es va instal·lar un potabilitzador d’aigua de consum al refugi dels Estanys de la Pera, enlairat a 2.357 metres i situat al terme municipal de Lles de Cerdanya, ben a prop de la frontera amb Andorra.

Els tècnics instal·ladors van col·locar un aparell per potabilitzar l’aigua del refugi mitjançant rajos ultraviolats. D’aquesta manera, ara es podrà consumir de manera més segura l’aigua corrent de la cuina del refugi.

Amb la col·locació d’aquest potabilitzador enguany s’han col·locat tres aparells d’aquestes característiques als refugis de la Federació: a Font Ferrera, a la Serra d’Ensija i aquest d’ahir als Estanys de la Pera.

Refugi dels Estanys de la Pera

Enlairat a 2.357 metres d’altitud, el refugi Estanys de la Pera es troba al vessant sud del port de Perafita, al costat dels estanys de la Pera. L’equipament, inaugurat l’any 1957, és punt de pas del GR 11.10, una de les variants del sender de gran recorregut transpirinenc per excel·lència, que comunica la Cerdanya amb el Principat d’Andorra.. Estanys de la Pera és un refugi ideal pera la pràctica de l’excursionisme a l’estiu i de l’esquí de muntanya i les raquetes de neu a l’hivern, amb uns perfils de muntanyes majoritàriament força arrodonits, ideals per a la pràctica d’aquesta disciplina de muntanya. L’estiu és una època ideal per anar-hi amb nens, ja que el seu accés és força ràpid i fàcil tècnicament.

Josep Llusà (adjunt a l’àrea de Territori de la FEEC)