FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 28/10/2020

El refugi Coma de Vaca renova la instal·lació fotovoltaica i millora el sistema de captació i potabilització d’aigua

Ripollès Refugis

Finalitzen  les darreres obres d’adequació i millora del refugi Coma de Vaca, situat dins del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.
L’actuació ha consistit, per un costat, en la renovació complerta de la instal·lació fotovoltaica. Concretament s’han instal·lat 18 noves plaques solars, així com també s’han renovat les bateries, els inversors i els reguladors que van associats a aquest tipus de instal·lacions d’energies autònomes.
D’altra banda, també s’ha millorat el sistema de captació d’aigua del refugi, s’ha col·locat un dipòsit d’aigua interior i un sistema de potabilització amb rajos ultraviolats. Ambdues actuacions globals permeten als guardes millorar notablement el servei als usuaris de l’equipament. També els permet allargar la temporada oferint la possibilitat d’obrir a l’hivern amb millors condicions, ja que es podrà garantir aigua corrent al refugi.

L’empresa aragonesa PRAMES, especialitzada en obres en llocs de difícil accés i condicions extremes com són els refugis de muntanya, ha estat l’encarregada d’executar el projecte, com a guanyadora del concurs de licitació pública que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya va publicar al seu web el mes de juny d’enguany.
L’actuació ha estat possible gràcies a l’atorgament a la FEEC d’un 70% del pressupost elegible atorgat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a través del Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser a l’empara de la Resolució TES/2920/2019, de 8 de novembre, de convocatòria de subvencions destinades als espais naturals de Catalunya, als hàbitats i espècies, en el marc del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020 (operacions 04.04.01 i 07.01.01) per a l’any 2020.

Refugi Coma de Vaca

Enlairat a 1.995 metres d’altitud, en un bucòlica vall on conflueixen els rius Freser i Coma de Vaca, el refugi, habilitat com a tal des de l’any 1999, és un equipament modern i acollidor. Punt de pas d’una de les variants del GR 11 (GR 11.7), l’excursió al refugi per les gorges del Freser o pel Camí dels Enginyers des de Núria ja és de per si una experiència inoblidable. El refugi també forma part de la Travessa dels 3 Refugis i de la ruta Muntanyes Màgiques.