FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 05/04/2016

El refugi Colomina acull una trobada d’alpinistes d’alt nivell i guies de muntanya

Alpinisme

El refugi Colomina, situat al sector meridional del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ha acollit una trobada d’alpinistes d’alt nivell i guies de muntanya, patrocinada per les marques de material de muntanya Rab i Lowe Alpine, i amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), els dies 2 i 3 d’abril.

Les empreses Rab i Lowe Alpine han decidit realitzar la trobada a un dels refugis de la xarxa de la FEEC per l’ampli ventall d’activitats que es poden realitzar al seu voltant, i per el marcat caràcter pirinenc de l’emplaçament. Fins a un total de 26 muntanyencs han realitzat l’aproximació des del pantà de Sallent, remuntant la canal del Pigolo, a peu, amb raquetes, o practicant l’esquí de muntanya des de l’alçada on les condicions han sigut favorables.

Durant la trobada els diferents alpinistes han realitzat activitats al voltant del refugi. La tarda del dissabte s’han escalat dos corredors i també una cresta. El diumenge algun dels alpinistes va decidir realitzar la baixada fins al pantà amb esquís. La trobada també ha servit per recopilar material gràfic per els catàlegs i comunicació de les marques.

Els assistents a la trobada han pogut gaudir, a més a més, de quatre projeccions que han ofert alguns dels membres de l’equip de Rab i Lowe Alpine. El guia de muntanya Jaime Moreno ha presentat un audiovisual sobre escalada en gel a Rjukan (Noruega); l’asturià Fernando Calvo, també guia de muntanya, ha relatat a través de fotografies i algun vídeo curt l’obertura de la via ‘Tierra Media’ al Pic de los Cabrones, a Picos d’Europa; Alberto Mediavilla ha explicat el seu intent al volcà Lautaro, al Camps del Gel Sud, a la Patagònia xilena;  Fàtima Gil, jove promesa de l’alpinisme, ha presentat un recull de diferents activitats, destacant la primera ascensió femenina de la via ‘Pilar del Cantábrico’ al Naranjo de Bulnes; i el reconegut alpinista Pedro Cifuentes ha transmès la seva passió per l’aventura i escalada més extrema amb imatges de la primera travessa integral en solitari a les Torres del Paine (Patagònia xilena) o l’intent en solitari a la Torre Sense Nom (Karakoram).

Tot l’equip d’alpinistes ha reconegut la bellesa de l’entorn i el potencial que té aquest racó de la Vall Fosca per a la pràctica de les activitats de muntanya. Ben segur que molt aviat tornaran a gaudir del Pirineu català.

Fotografies / Ivan Torres