FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Albert Pendon
Foto: Albert Pendon

Notícies - 20/02/2024

El projecte “14×1000 Trekking Inclusiu” continua sumant cims

Solsonès Excursionisme Inclusió

El projecte “14×1000 Trekking Inclusiu” impulsat per la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Apindep i Onat Foundation va enfilar-se fins al Cogul (1.526 m), al Solsonès, el passat 17 de febrer.

En aquesta ocasió, la jornada va comptar amb participants d’Apindep i de l’Associació Amisol, a més d’altres voluntaris, i el tècnic i cap de l’Àrea d’Inclusió de la FEEC, Albert Pendon. Aquesta ascensió es va convertir en el 17è cim assolit de la iniciativa.

La sortida va transcórrer en un dia propici per a les activitats de muntanya, de temperatura amable. De camí al Cogul, els assistents van gaudir d’unes vistes magnífiques des del Mirador de la Vall de Lord. Tot seguit, van pujar per corriols molt estrets plens de vegetació fins a arribar al cim. El recorregut va ser de 4 km i de tipus circular. A més, va desenvolupar-se en un bon ambient familiar i proper dins el grup.

El projecte

“14×1000 Trekking Inclusiu” és un projecte que té com a objectiu assolir catorze cims emblemàtics de Catalunya en mil dies amb persones amb discapacitat. A més dels cims essencials, també pugen d’altres muntanyes que els serveixen com a entrenament. La següent sortida de la iniciativa serà el 8 de març a la Torreta de l’Orri (Pallars Sobirà).