FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/08/2015

El primer Campionat de Catalunya de Curses Verticals, el 29 d’agost a Roquetes

Curses per Muntanya

El Km Vertical de Roquetes, organitzat per l’entitat Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural, acull el primer Campionat de Catalunya de Curses Verticals de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) aquest dissabte 29 d’agost.

La prova, que celebra la sisena edició, tindrà com escenari el Pic Mont Caro (1.441 metres), punt més alt de les comarques tarragonines, situat dins el Parc Natural del Ports. Els participants sortiran des de la Caramella, i hauran de superar un desnivell positiu de 1.363 metres en sis quilòmetres per arribar a meta al punt més alt del Caro. Ivan Garcia, un dels responsables de la cursa, defineix aquest quilòmetre vertical com “una pujada amb trams de tota mena: tècnics, corredors, grimpades, pedregams, i sempre amb vistes al riu Ebre i la seva vall. A més, el fet que es pugui accedir al cim del Caro en vehicle facilita la presència de molts seguidors a l’arribada i es crea un gran ambient”.

El corredor Jan Margarit (Centre Excursionista Pontsicà), membre del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC, va batre l’any passat el rècord que ostentava Agustí Roc (Associació Esportiva Matxacuca) marcant un temps de 55 minuts i 6 segons. La presència de tots dos està confirmada, i parteixen com a principals favorits juntament amb Jaume Cornella (Club Esquí Girona).

En categoria femenina, les corredores Sílvia Zúñiga (Unió Excursionista Urgellenca) i Gemma Colomé (Centre Excursionista Refalgarí), que estan realitzant una excel·lent temporada, també han confirmat la seva participació.

La cita de Roquetes també és puntuable per la Copa Catalana de Curses Verticals de la FEEC, degut a l’anul·lació del Km Vertical de l’Empordà a principis de temporada. D’aquesta forma, el mateix dia es decidirà el campió de Copa i el campió de Catalunya.

Cim del Pic Mont Caro
Foto / Trail Roquetes Associació Esportiva i Cultural