FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: XIX premi Vèrtex
Foto: XIX premi Vèrtex

Notícies - 21/06/2021

El ‘Premi Vèrtex’ s’obre a nous gèneres

Cultura Premis Vèrtex

La XXII edició del “Premi Vèrtex” deixarà de ser exclusiu per a guies de muntanya i obre el ventall a obres d’assaig, narrativa i tot el que envolta a l’excursionisme i els esports de muntanya.

El premi que convoca la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i l’Editorial Cossetània està destinat a una proposta de treball per ser publicat en forma de llibre i està dotat amb 3.000€ per a l’obra guanyadora.

Aquesta nova edició es poden presentar obres de narrativa de muntanya, obres d’assaig o un recull d’itineraris en qualsevol modalitat d’esports de muntanya: excursionisme, alpinisme, escalada, curses per muntanya, bicicleta de muntanya, descens de barrancs, esquí de muntanya, raquetes de neu, etc.

Els treballs han d’estar centrats en una zona determinada de Catalunya, Andorra, País Valencià, Illes Balears, Catalunya nord o aquests territoris en general.  Les bases es poden consultar al web de la FEEC. També podeu demanar-les directament a la FEEC o a Cossetània Edicions.

El termini de presentació dels treballs serà el pròxim 31 de maig de 2022 i el veredicte del jurat es donarà a conèixer a l’últim trimestre de 2022. El premi es lliurarà a la festa anual de la FEEC de 2022.

Dues dècades de Premi Vèrtex

El Premi Vèrtex va ser creat l’any 2000 per la FEEC i Cossetània Edicions amb l’objectiu de fomentar la qualitat en l’edició de guies de muntanya en català. Des de l’inici del nou mil·lenni, els reculls premiats han viatjat des del massís del Port fins a l’alt Pirineu, passant per les muntanyes de Prades, Montserrat, Collserola, Bages, Berguedà, Garrotxa, Pirineu oriental, Val d’Aran, Pallars Jussà i Pallars Sobirà. Una guia de rutes excursionistes per aquesta última comarca pirinenca va ser la guanyadora de l’última edició del concurs. També han obtingut el guardó diferents treballs dedicats a les serres de Ponent i del Prepirineu occidental català, com el Montsec, Sant Gervàs, Mont-roig i en la darrera edició Montdeví.

La pròxima edició, la vint-i-unena, té com a termini de presentació dels treballs el 31 de desembre vinent. La dotació econòmica del Premi Vèrtex és de 3.000 euros i la publicació de l’obra dins la col·lecció Azimut de l’editorial Cossetània.