FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 30/01/2018

El Premi Juanjo Garra 2017 s’atorga a onze activitats d’alt nivell

Alpinisme Escalada

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha resolt l’atorgament de les subvencions del Premi Juanjo Garra per a les activitats d’alt nivell i expedicions 2016-2017, on s’han repartit 7.000 euros. La Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions ha estat formada pel següent jurat: Marcial Alemán, responsable dels Centres de Tecnificació de la FEEC; Antoni Massagué, Director Tècnic Esportiu de la FEEC; Joel Vilà, adjunt al Director al Tècnic Esportiu de la FEEC; Toti Valés, alpinista i guia d’alta muntanya UIAGM; Joan Solé, alpinista i guia d’alta muntanya UIAGM, i Jordi Marmolejo, alpinista i guia d’alta muntanya UIAGM.

Els jurat ha estudiat un total de 9 peticions, les quals han estat valorades a partir de sis ítems: dificultat tècnica, dificultat psicològica, compromís de ruta, localització, creativitat i estil.

Ferran Latorre i Òscar Cadiach, premiats pels 14 vuit mils

Enguany, dels 7.000 € destinats a la subvenció d’activitats d’alt nivell i expedicions, s’ha cregut oportú destinar 2.800 € a premiar el Ferran Latorre i l’Òscar Cadiach per la històrica fita de ser els primers catalans en completar els catorze vuit mils durant el 2017.

També ha rebut una menció especial l’obertura en solitari de la ruta a la cara oest de Xanadu (Arrigetch Peaks, Alaska) per part de la Sílvia Vidal (CE de Flix).

Premis i reconeixements per l’alpinisme europeu i extraeuropeu i l’escalada en gel i en paret

El primer premi ha estat per en Marc Toralles (Club Alpino Barcelona) i l’Oriol Baró (CE Alta Ribagorça) per aconseguir per primera vegada en 18 anys el cim del Huantsan (6.359 m) en estil alpí a través de l’aresta nord-est.

També d’alpinisme extraeuropeu, el segon reconeixement ha estat per la cordada formada per Roger Cararach (CEC) i Marc Toralles (Club Alpino Barcelona), per la primera repetició de la via ‘Tambo, Churros y Amigos’ al Jirishanca.

L’única sol·licitud d’escalada en gel i drytooling s’ha emportat el tercer premi, per l’oberturda de cinc noves vies de gel mixt i una primera repetició de Santi Padrós (CE Terrrassa), acompanyat de l’italià Luca Vallata i l’aragonès Dani Ascaso.

Bru Busom (CE Terrassa) i Marc Toralles (Club Alpino Barcelona) han aconseguit el quart premi amb el conjunt d’activitats hivern/estiu als Alps Dru, Droites, Eiger i Grands Jorasses.

Els tres reconeixements d’escalada en paret, que han estat guardonats amb el cinquè, sisè i setè premis respectivament, són per l’obertura d’un nou itinerari a les Mystery Towers d’Utah als Estats Units, de David Palmada (CE Montserrat), acompanyat per Víctor Sambaudelio; l’escalada del Ksur-ul-aina en lliure i sense martell de Bernat Vilarrasa (CE Banyoles), Marc Toralles (Club Alpino Barcelona) i Nil Alcubilla (CE de Flix), i l’obertura de la via Bóreas, 8a ABO+ 130 m a la Punxa, Montserrat, per Guillermo Cuadrado (CE d’Abrera) i Victoria Romero (CE d’Abrera).

També han estat reconeguts, per una banda, la parella formada per Àlex Moya (UE Sant Joan de les Abadesses) i Eric Moya (AE Matxacuca) per completar la integral de Peuterey, l’aresta més llarga dels Alps; i, per l’altra, i la via Gervasutti (o Devies-Gervasutti) al pic d’Ailefroide occidental per la Júlia Busquets (CE Navàs) i l’Adrian Martínez (CE de Parets), joves del CTAC, acompanyats pel tècnic Adrià Chueca (CE Piolet Negre).

Resolució de la Comissió d’Activitats d’Alt Nivell i Expedicions 2017

Fotos: Roger Cararach