FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: CTEEC - FEEC
Foto: CTEEC - FEEC

Notícies - 01/10/2023

El planter català segueix acumulant èxits a les estatals

Escalada esportiva

La Selecció Catalana d’Escalada i el Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya han viatjat aquest cap de setmana fins a Torrejón de Ardoz, Madrid, per la disputa de la segona prova de la Copa estatal de Dificultat.

A la prova Madrilenya organitzada per Indoorwall i B3 han acudit fins a 12 esportistes sota el paraigües de la FEEC els resultats més destacats en aquest estatal els han signat les joves esportistes del CTEEC un cop més a la categoria sub 16.

Cinc catalans a les finals.

La categoria absoluta, celebrada durant la jornada del diumenge s’ha saldat amb fins a cinc esportistes a la final però malauradament sense cap podi per la selecció que s’ha enfrontat a vies molt completes, tant a la femenina com a la masculina, combinant passos dinàmics amb passos tècnics que han dut els escaladors al límit.

El millor resultat per la selecció absoluta ha estat Lluc Macià (Club Excursionista Esparreguera) que es fa amb una meritòria quarta posició. Darrere un podi integrat per Guillermo Peinado, Javier Cano i Raúl Escribano. Lau Macià (Club Excursionista Esparreguera),  qui fos tercer a la ronda de classificació, ha tancat el TOP5 i Joel Codina (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI)  ha estat sisè.

En fèmines Rut Monsech (Club Excursionista Alpicat) ha tancat el TOP 5 de la femenina, tot i que a la classificatòria va ser la segona millor dona al mur. Maria Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) queda només una posició per sota de la seva companya d’equip amb una sisena plaça. La victòria ha estat per Itziar Martínez, la plata i el bronze han estat per Uxia Bohorque i Ainhize Belar.

La sub 16 dominada per les catalanes un cop més.

A la sub 16 femenina de nou el planter català ha estat el millor omplint tots els calaixos del podi amb els colors de la FEEC amb la Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) al capdamunt de la classificació. Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) es penja la medalla de plata i Aina Vila (Club Esportiu Climbing Team Segle XXI) el bronze.

A la sub14 Abril Farrús, (Centre Excursionista de Lleida)  l’escaladora del centre de tecnificació d’escalada de Catalunya aconseguix una meritòria tercera posició. L’escaladora també catalana Milena Caseta aconsegueix la medalla d’or a la categoria fent l’únic TOP de les finals.

La tercera i última prova estatal se celebrarà a terres catalanes, concretament  a l’Indorwall Vilanova el pròxim 14 i 15 d’octubre. Dues jornades competitives que configuraran el resultat final de la Copa FEDME de corda.